The Leanyer Water Park

Som jag skrev igår så spenderade jag, Mimmi, Rickard och Rasmus eftermiddagen på leanyer water pakr i casuarina. En liten vattenpark med gratis inträde, vilket enligt mig bara gör saken ännu bättre, snål som man är ;) Vi porvade att åka alla tre rutschkanorna, och vår favorit var helt klart den röda, som det var kolsvart i :D Blir verkligen som en tioåring igen när jag är på dessa ställen.

4½ år

Idag har jag och Rasmus varit tillsammans i 4½ år :) Så jag hoppas på att vi kan ha lite mysdag bara med varanndra innan vi träffar våra härliga vänner ikväll. Kan inte bestämma mig om det känns som att 4½ år har gått fort, eller om det känns som att vi varit tillsammans länger :P
Hoppas ni har en härlig fredag.

jag och Rasmus i onsdags <3

utekväll

Igår drog jag, Mimmi, Rasmus och Rickard ut på en ordentlig utekväll. Vi började hemma hos oss med att grilla och dricka lite gott, innan vi gick iväg till krogen. Hade väldigt roligt och tog massa knäppa bilder. Ringde till min mamma, mormor och en kompis, som jag även smsade, och alla befinner sig i sverige, så ni kan ju lista ut att det inte är några pengar kvar på min mobil nu ;)
Idag har vi varit på ett väldigt litet vattenland, med tre rutschkanor (kan inte stava) och pool, så blir det middag på restaurang med mimmi och rickard ikväll :)


Ny vecka

Ny vecka nya möjligheter, eller vad man säger.
Idag har jag iaf fixat allt med farmjobbet som vi ska börja på om några veckor, så det känns bra. Nu ska jag hem och se om jag kan dra med mig Rasmus ut till något roligt badställe, annars blir det vår egen pool för min del. Man kan inte göra annat när det är 30 grader ut ju :P
Hoppas på en bra vecka nu.


Lördag

Hej på er.
Sitter nog för sista gången här på interent vid the cav. Rasmus hade köpt ett 30 dagars obegränsat internet som går ut idag, så efter detta får jag gå till biblioteket när njag vill sitta vid internet, vilket betyder att bloggen kommer få lida. Men ni får klara er ändå ;)
Igår körda jag bara slappdag/kväll hemma med filmer. Kollade på the roommate och easy A. the roommate var lite konstig, men okej, och easy A gillade jag, typisk tjejfilm :)
Nu är det jobb som gäller resten av dagen.

Bakfull

Åh fy vad jag inte mår bra idag.. Hade en otroligt rolig kväll igår med rasmus, ross, bear, shorty och en till kille som jag inte kan komma ihåg vad han heter. Vi började kvällen hemma hoss oss och drog sedan ut vid elva. Och kom inte hem igen förrän vid fem inatt! så jag och Rasmus har sovit hela förmiddagen, och jag tänker bara lägga mig i soffan och ha det mysigt med en film och lite chips ikväll. Sen är det jobb som gäller för oss imorgon :)
På tal om jobb så kan jag nu berätta att vi har fått farmjobbet. Fyra månader som fruktplockare, och så är planen att vi ska spara tillräckligt med pengar för att inte behöva jobba mer i Australien efter det, utan bara resa och ha det härligt.

Skyepdags

Sitter här och väntar på att mamma ska logga in på skyep, tycker det är ett otroligt bra sätt att hålla kontakten på nu när man är på andra sidan jorden. Och det bästa av allt är ju att det är gratis :)
Igår hade jag slappdag vid poolen, och så bokade jag och Rasmus om vår hemresa. Den var bokad till 17:e augusti, men tanken var ju aldrig att vi skulle åka hem 2011. Så nu landar vi i Sverige den 4:e februari. Känns långt bort, men tror det kommer gå riktigt fort :(
Sen har jag en till kul sak att berätta, eller kanske inte? Jag tror iaf att vi har fått ett jobb på en farm i fyra månader. Farmen ligger två timmars flygresa från perth, så vi kommer flyga från darwin till perth och sedan till dit vi ska (kommer inte ihåg vad staden heter) Men vi ska få all info snart, så än är det kanske inte 100%, men jag tror det :)
Så där ska vi alltså stanna från augusti till december om allt går som det ska :D


diskproblem

God morgon.
Ibland har man lite anorlunda problem här i Australien än man har hemma i sverige. Ett exempel är när jag skulle diska för två dagar sen, och det satt en ödla i diskhon. Vad gör jag då? som inte vågar ta bort den, jo jag låter det vara. Så jag började min morgon med att diska en ganska stor hög :P
Idag är det igen 33 grader i skuggan, så jag funderar på om vi ska dra ut till casuarina och lägga oss vid den stora poolen. Sist vi var där gick vi på k-mart och fyndade flippflopp för en dollar!

en härlig kväll med vänner

Hade en riktigt rolig kväll med Mimmi och Rickard igår. Började med att äta "lunch" vid halv fyra på en bar/restaurang. Och sedan satt vi kvar ett tag och drac lite öl och drinkar. Efter det bestämmde vi oss för att köpa lite vin och dra hem till mig och Rasmus, där vi satt och pratade tills dom var tvugna att åka hem. Älskar att bara sitta ute på balkongen (fast det blev bara en kortis eftersom det var 33 grader ute igår) och prata lite skit :D

Rickard, Mimmi och jag

rasmus och rickard (brunhåriga, skäggiga och med vita linnen, var lite lika igår :P)

god morgon

God morgon på er :)
Hade en ganska jobbig dag igår med jobb på travet 12.30-17, sedan var det bara att vandra till botanic gardens (i mina pumps!) för att jobba fyra timmar till på ett bröllop. Skulle inte jobba så länge på travet, så jag hade tänkt åka hem och byta skor och äta innan jag började jobba med bröllopet, men nu fick jag jobba två timmar mer, så snacka om att mina fötter gjorde ont närn jag kom hem vida elva igår kväll..
Idag blir det antingen marknaden eller så kommer mimmi, rockard och kanske två till svenskar hem till oss och dricker lite vin och champange. Och äter lite god mat :) Så hur det än blir så ser det bra ut just nu :)


lördag

God morgon.
Sitter här i 31 graders värme och svettas. Börjar bli varmare för varje dag som går nu tycker jag, och fuktigare. Så hela denna vecka ska det vara 31 grader i skuggan.
Igår var vi på Harry potter och dödsrelikerna del två, den allra sista filmen. Som jag tycker var jättebra, fast Rasmus inte gillade slutet, så tycker jag det var bra ;)
Idag är det jobb som gäller. Först på travet till halv fyra, sedan ska jag hjälpa till på mimmis jobb klockan halv sju på kvällen. Tror det är ett bröllop som behöver lite fler servitriser :). Så det blir spännande och se hur det går.

försök nummer två

Gjorde ett tappert försök att gå och se nya harry potter igår. Filmen som är två och enhalv timme lång började få problem med ljudet efter kanske en och en halv timme. Höll på i 10 min och började sedan igen efter en halvtimme. Så vi valde att ta våra pengar tillbaka och gå och se den idag isåtället. Men nu har vi ju redan sett två timmar av den, så det blir ju inte lika kul.. Men hoppas bara att ljudet fungerar ikväll. Vill så gärna se slutet på den. Det vi såg var så himla bra :)
Innan filmen igår gick vi en liten promenad i skogen / djungeln. Och tog oss sedan till stranden och hade de mysigt :)

redo för harry potter :)

på väg ner i djungeln..

ladies day

Igår var det ladies day på hästbanan. Jag fick jobba på bästa stället också! Det var modevisning, live uppträdanden och massa annat skoj, så ni kan ju tänka er att jag trivdes hur bra som helst :)

Vinnarna för bäst klädda.
Tänk att alla i hela rummet såg ut såhär, så himla skoj :)

ledig

God morgon.
Har precis ätit klart min frukost ute på balkongen. Älskar att äta ute, tycker all mat blir godare då på något sätt :P
Idag är jag och karln min lediga efter att ha jobbat fem dagar i rad, så det ska bli skönt. Tänkte att vi skulle ta oss ner till waterfront och bada lite, och sedan (eller före) ta en promenad genom esplanaden och ta massa kort på Darwin.
Hoppas ni får en härlig trosdag :)

Måndag

Hej
Har precis kommit hem efter en hård arbetsdag på cirkusen, Både jag och Rasmus jobbade igår (17-22) och idag (9-16). Imorgon är det dags igen, med start klockan åtta på morgonen. Så ikväll blir det ligga framför tvn och kolla på någon bra film, äta grillat och kanske lyxa till det med varsitt glas vin. Låter ganska härlig va?
Känns bra att jobba lite nu. Blir jobb på travet på onsdag och lördag också, så blir inte så många ledig dagar denna vecka, men det gillar jag :)

Lite trött och (väldigt) lortig efter jobbet

igår

Hej :)
Hade inte tid  (ork) att blogga igår. Började jobba ett, slutade halv sju, tog bussen hem halv åtta och var klar med middagen vid kvart över. Så då känndes det lite sent att gå iväg till internet. Kröp ner i soffan brevid Rasmus och kollade på första indiana jones filmen istället :)
Jobbet var roligt, men vad det krånglade igår. Först hade vi strömavbrott hela tiden, och när det väl fungerade igen, så var det fel på datorerna var femte minut. Så det var många arga kunder.. Konstigt att dom blir arg på oss när datorerna inte fungerar :P
Här kommer några bilder från fredag :)


Darwin är ju hur fint som helst!

Waterfront


filmkväll

På kvällen igår körde jag lite filmkväll med mig själv (Rasmus drog till internet). Han vi hyr lägenheten av har nämligen en hårddisk med typ 200 filmer. Så jag kollade på just go whit it, och burlesque. Som båda var bra. Sen när rasmus kom hem igen sommnade jag i soffan, medan han satt uppe till 04.20 (!) och kollade på olika filmer.


Sunset markets

Drog ut till sunset markets igår. Det är två gånger i veckan (torsdag och söndag) och det finns massa billig mat, kläder, väskor och annat skoj. Så har dom unerhållning med musik, levande statyer, eldshow och lite annat. Väldigt mysigt är det iaf. Och så fint att se solnedgången vid stranden :D

Rasmus igår (som vägrar vara seriös på bild)


Vid poolen

Har en härlig dag vid poolen idag. Men just nu sitter jag i skuggan och svettas, ska strax skype med mamma :)
så hejdå på er

onsdag

God morgon.
Hade en skön och väldigt rolig dag igår. Rickard och Mimmi var lediga från jobbet, och vi med. Så vi började med att ligga vi vår pool och bara ha det skönt. Sen gick vi till affären, köpte en flaska vin och lite chips. Och efter någon timme med det på vår balkong drog vi till tims och åt middag. Hade riktigt trevlig, och såg att när det är halvmåne här i australien (eller bara när det är sädår jätteliten) Så är det en glad mun, alltså inte på sidan som vi ser den! Lite coolt, men ingen hade kamera med sig :P

vid poolen :D
Idag blir det nog ännu en dag vid vattnet, är så hilma varmt här. 31 grader i skuggan,. så man måste vara i vattnet under dagen, men vad gör det? jag älskar det! :D

lägenheten

Idag flyttade jag och Rasmus in i en lägenhet, där vi hyr ett rum av en kille. Så idag har vi bara packat upp och fixat lite. Känns väldigt bra iaf. och eftersom lägenheten har blkong med grill och grejer, så ska vi ha mysig middag där ute ikväll med pommes och grillat kött :)
Här kommer lite bilder på stället vi ska bo i tre veckor (sen hoppas hoppas hoppas vi på att få åka med cirkusen den 25:e)
 

Vardagsrummet

Balkongen, med grill :D :D (kan ni fatta att det vi betalar här är lika mycket som vi betalade för att bo i ett rum med tolv pers i?!)


god natt

Nu har jag och rasmus precis kommit hem från krogen där vi satt och kollade på finalen i wimbledon medan vi drack tequila och redbullvodka :) Annars har vi väl inte gjort så mycket, Rasmus är just nu ute och pratar med sin pappa, och sen är det sängen som gäller :) Och imorgon flyttar vi som sagt in i lägenhet med balkong och grill och allt ni kan tänka er :) lovar att lägga upp bilder på den imorgon :D

Fika med mimmi och rickard

Lite drika på balkongen.. Vem håller sitt glas som jag??

På tims :)

3: juli

Dagen har böjat kanon. Gav Rasmus frukost på sängen, och sen gav vi oss iväg till waterfront, och spenderade dagen i solen, med lite glass. Sen kom Mimmi och Rickard hit på fika, innan jag och Rasmus gick till tims bar och åt middag, hur gott som helst ju! Vi är båda helt förälskade i denna restaurang. Och inte nog med att maten var underbar, medan man väntade bjöds man på trolleritrik ocså :) Hoppas nu att detta är läsligt, för ska jag vara ärlig så har det blivit lite vodka.. Och mer blir det när RASMS kommer ut från tosn :P

Rasmus födelsedag

Idag fyller min underbara pojkvän år :)
Så jag ska börja med att ge honom frukost på sängen, sen tänkte jag bjuda på lunch nere på restaurangen på vårt hostel. Och senare kommer vi umgås lite med Mimmi och Rickard, fika, äta buffe och ikväll blir det ut och dansa för hela slanten. Ska nog se till att det blir en riktigt bra födelsedag. Förra året var vi hemma i Gävle och åt middag med hans familj, och så fick han en resa till stockholm :) Bilr bara shorts dett år, men han ska ju få både lunch och middag också ;)

Garttis <3

på måndag :D

Vet ni vad som har hänt? (klart ni inte gör) Jag och Rasmus ska flytta in i den lägenhet där mimmi och rickard bor nu på måndag. Dom ska nämligen flytta till dom som de jobbar för, så då kan vi ta över lägenhetn efter dom. Det är ett rum, vi har eget badrum och vardagsrum. Så finns det en supermysig balkong, och jättefint kök. Han man hyra av verkar supertrevlig också, så det känns riktigt härligt. Plus att det är billigare än att bo på hostel :P Galet va?

lördag morgon

God morgon.
Vaknade för runt två timmar sedan, och gav mig då iväg på en härlig joggingtur på darwins esplanad. Inte lika lång som den i Cairns, men borde bli runt 3-4 km ändå.. Senare idag är det jobb som står på schemat för både mig och Rasmus. Idag på darwins hästbana, så det är ganska kul med våra två jobb nu. På cirkusen har man på sig skitiga shorts och linne, för det kommer ändå bli smutsigt när du bär och grejar. Och på hästbanan måste man ha svart kjol och vit skjorta ;)

Här ser ni lite av det jag joggar på. Ganska härligt eller hur?

northern territory day

Idag, den 1:a juli är det som northern territorys egna nationaldag. Så självklart har jag och rasmus varit med och firat. Vi började med att gå på bio och såg nya transformers. Inte lika bra som de tidigare tycker jag. Bara massa slåss och inte lika rolig. Efter bion tog vi bussen till mindil beach, som var proppad med folk. För där har dom massa stånd med mat och kläder och sånt. Åt en otroligt god yorik, en rulle bröd med kyckling, ost, sallad, tomat och tzatsiki. Het underbart! Sen blev det världens fyrverkerier på en båt ute i havet, sån häftig show speciellt för en annan som är van med Gävles fjuttiga :P Efter fyrverkerierna tog vi en mysig promenad tillbaka till vårt hotell, och hela vägen var det folk som hade egna jätteraketer som dom smällde. Otroligt fint.

Ser ni hur kolsvart himmlen är?


<3

sliten

Gårdagen var så himla rolig. Vi började med att gå ner till waterfront här i Darwin, som är den del man kan bada i av havet, eftesom dom har massor med nät framför de typ 50 meter stora yta som man får bada i. Så efter lunch gick jag och Rasmus dit, och fick lite senare sällskap av Mimmi. Där bestämmde vi oss för att ha pizzakväll med öl (vin för mig som hatar öl) och va kul det var! har inte skrattat åt så fåniga saker på ganska länge ;) Vi kom hem runt tolv eftersom rickard skulle upp och jobba, annars hade vi kört all in igår med tequilarace och grejer. Men det blir imorgon för att fira Rasmus födelsedag istället :)

Ute på Mimmi och Rickards balkong igår :D

RSS 2.0