Städat hus.

Kom hem till ett jättefint och städat hus nu efter jobbet. Och gissa om vi blev chockade. Men det är för att vi har fått en ny tjej från frankrike som flyttar in ikväll. Så jag passade på att ta lite bilder nu när det var rent och fint ;)



huset!

oväder

Sitter ensam på rummet och kollar på alla blixtar som lyser upp hela gatan. Vi har nämligen oväder här i Brisbane idag. Och jag kan ju säga att det är mycket värre än i sverige! Och här har jag inget bord att krypa under heller :(
Men men , blir väl bättre när Rasmus kommer hem, så känns det lite tryggar på nått sätt..

Internet!

Äntligen fungerar internet igen! Hur härligt som helst.
Idag har vi jobbat, och så har jag kört bil! Kan ni tänka er? Var ganska läskigt att köra på vänster sida, men det gick bra när man väl kom igång. Det är ju så att vi har firmabil nu, opch chefen vill att jag och Rasmus ska kunna köra till jobbet och så, så får man bensinen och allt betald :D Är ju jättebra om vi är lediga samtidigt någon dag och vill köra till typ gold coast.


ledig dag

Idag har jag varit ledig, och bara haft en skön dag hemma i huset.
Började med att tvätta och städa innan jag gick ut på en lågpromenad i parken som ligger ganska nära vårt hus.
Annars har jag väl spenderat mesta tiden framför datorn med att kolla på vänner. Älskar det programmet, utan tvekan min favorit komediserie någonsin.
Seare på kvällen när Rasmus var klar med jobbet var det middag och mys framför en film som gällde :)
Nu är det hur som helst dags att sova, eftersom man ska upp vid halv åtta imorgon.

äntligen hemma

Är äntligen redo för att gå och lägga mig och sova.
Började jobba klocan 9 idag, och slutade tolv timmar senare! Det är exlra jobbigt när puckosigrid bara har klavkskor.. Ni kan ju gissa att mina fötter gör hur jäkla ont som helst nu. Men jag lyckades iaf sälja bättre än förr, så det är ju kul iaf. Nu ska jag som sagt läggas mig och sova i åtta timmar, innan det är dags för jobb igen.
Ha en fin torsdag :D

okej jag är inte sådum att jag hade dessa på mig, men det gör ändå ont:(

morgonpigg

God moegon. Klockan är 07.20 här borta, och jag vaknade av mig själv klockan sju. Fast vi bara har jobbat i två dagar, så vänjer sig kroppen redan. Har lite problem med vårt internet nu också, tror att någon annan kanske laddar ner, så jag kommer inte in på min hotmail :( men och någon vill nått(mamma eller pappa) så kan ni ringa mobilen, eller kommentera här, för tydöligen funkar det att blogga och gå in på facebook ;)

första dagen

Nu har vi klarat av vår första dag på nya jobbet :) Och det gick bra, vi har båda fått jättemycket beröm för att vi sålde saker på första dagen, tydligen ska det vara väldigt ovanligt :) Men jag sålde iaf tre olika saker, så det känndes ju bra. Men det är lite svårt att stoppa folk, många vill ju inte kolla på produkterna.. Imorgon ska jag troligen dra till sunshine coast (vi har en miniaffär där med) medan rasmus är i brisbane igen, så dom inte har två nya säljare på samma ställe.
Nu sitter vi här ihopkurade i vår lilla säng och fryser båda två. Vi är har ju haft 35 grader varmt i 2 månader! Och nu är det 11 på kvällarna och mornarna och 20 mitt på dagen. Men det blir ju bara varmare och varmare, så det är ju fint :)

En av våra produkter..

brisbane

en dag inne i stan

Idag tog jag och Rasmus oss in till brisbane city för att kolla lite på stan. Vi åkte ett jättestort parisehjul, gick promenad i parken, och tog en fika innan vi satte oss på bussen och åkte hem till lägenheten igen. Så vi hade en riktigt mysig dag.Imorgon börjar ju allvaret, jobb 6 dagar i veckan i fyra månader! Men både jag och Rasmus känner oss riktigt taggade på detta jobb. Så just nu sitter jag och skriver lite saker som är viktigt att kunna berätta för kunderna för att få dem att köpa. Det bästa är ju ändå att det är riktigt bra produkter, vi fick porva nailkit, salt scrub ooch hudlotion igår, som alla var otroligt bra. Mina händer har aldrig varit såhär lena förut :D Annars så satte vi och pratade med de andra säljarna igårkväll, som bjöd oss på middag :) Aja det får räcka för idag, fortsätta läsa lite om produkterna nu, så man är redo imorgon.
Vår nya lägenhet, som vi delar me 3 andra. Den har 4 rok, 3 toaletter, en balkong och en altan :)

brisbane

Rasmus, mitt i stormen (blåste ju nästan bort)

jag i "the wheel"

framme i brisbane

Idag har vi ju som sagt var flyttat till brisbane.
Vi satte oss på flyget klockan 01.30 inatt, och var framme vid den nya lägenheten vid halv åtta i morse. Måste erkänna att jag inte år helt galen i lägenheten. Den hade kunnat vara hur fin som helst, men dom som bor här har det sjukt stökigt. Det är hur mycket disk som helts, fast dom har en diskmaskin, dom lämmnar gammal mat framme, slänger skräp på golvet, och ja ni fattar. så nu när alla drog till jobbet och det bara var jag och rasmus kvar passade jag på att damsuga, och ställa in saker i diskmaskinen :P Men vi kommer ju ändå jobba mesta tiden, och på kvällarna så stänger vi väl in oss i vårt rum och kollar på film, så jag tror det ska gå bra. Bara vi an spara lite pengar på detta nu så kommer det vara värt det :)


sista dagen i Darwin

Inatt lämmnar jag och Rasmus Darwin, för att flytta till Brisbane, där jag har fått ett nytt jobb.
Det ska bli riktigt skoj att se en ny stad, men det känns ändå lite läskigt att lämmna tryggheten som man ändå har här i Darwin, vi har ju varit här i 2 månader och haft det hur skönt som helst! Sol och 30+ varje dag, så det har varit massa sol och bad. Tyvärr är vintern lite sämre i brisbane (runt 20-25) men nu är hösten på väg, så det blir nog närmare 25 :) Planen är iaf att bo och jobba där i 3-4 månader. så jag hoppas verkligen att det blir så nu, så vi kan spara lite pengar för att resa de sista månaderna här i australien.
Igår var vi iaf ute med ross (han vi har hyrt rum av) och åt middag och drack goda drinkar för att säga hejdå. Så det var en riktigt bra kväll.

Rasmus, Ross och Jag :)

Rickard, Mimmi och jag .

Onsdag

Hallå där.
Har nu bokat flyg till brisbane, så vi åker på fredag natt/lördag morgon kl 01.10.. Kanske inte jättekul, men man sparade över tusen spän på att göra så. Så sen börjar äventyret med att sälja smink och hudvårdsprodukter. Frågan är bara om rasmus ska sälja dessa saker också, eller om han kan göra något annat inom företaget :P Annars blir det lite kul tycker jag, men han är ju en bra säljare så..
Ikväll ska vi ut med mimmi och rickard för att äte hejdåmiddag. Bilr kinamat på noodle house. Så det ser jag verkligen fram emot :)
Hoppas ni har en härlig onsdag hemma i sverige!

rickard, mimmi och jag

nytt jobb!

Hörrni idag hade jag tröttnat på att ite jobba, så satte mig och sökte lite jobb. Har redan fårr 5 svar, och vi väljer att åka till brisbane på fredag, för att böra joba som säljare i ett stort köpcentrum. De första två veckorna är träning (betald) och sedan kör man! Känns hur bra som helst ju! det ända jobbiga är att vi är vana med 33 grader nu, och i brissi är det 20-23.. Men men, vi ska ju ändå jobba hela tiden :D

inget mer badande i havet

Tror inte det blir något mer badande i havet på ett tag nu.Läste i tidningen igår om att det tydligen är en 5,5 meter lång tigerhaj som är runt Darwins stränder just nu. Så visade dom denna mindre trevliga bild på en delfin som hittades på stranden några minuter från där vi bor, efter att ha blivit dödad av hajen.. Inte mysigt alls. Detta betyder att jag håller mig till poolen den närmaste veckan :P


nightcliff

Har simmat idag! Så himla skönt var det, fast det blev bara 1400 meter, men ändå bnättre än ingenting :)
Jag och Rasmus tog oss ut till Nightcliff etfer lunchen, och eftersom dom har en 50 metersbassäng, kunde jag inte låta bli att simma. Senare ikväll ska vi troligen umgås med Mimmi, Rickard, Madde och Josua igen. Så kul att man har andra par att umgås med här nere.

Och igår då! Jag och mimmi hade lite tjejdag. Gick på stan, tog en fika och bara pratade. Det hade ingen av oss gjort på 4 (!) månader. så det verkligen dags :P

grillkväll

Igår var jag, rasmus, mimmi och rickard bjudna på grillning hemma hos josua och madde. Så vi åkte dit och grillade, pratade och hade väldigt trevligt, innan vi gick ut till den enda baren som finns där dom bor (20 minuter utanför darwin). Tyvärr stängde den baren redan klockan tolv, och det var bara vi sex inne på hela stället, men det gjorde det ju bara ännu roligare att dansa ;)
Idag har jag och Rasmus legat vid strande, och vid middag tog vi en promenad till mindil beach, köpte lite kinamat och satte oss på en gräsmatta och hade lite picknik. Väldigt mysig torsdag med andra ord.

Paket från USA

Igår gick jag till posten och hämtade ett paket som min pappa hade skickat.
Där i fanns godis, kläder och ett par jättesnygga skor. Det enda problemet var väll att de flesta kläderna var storlek medium, som är för stort för mig, men klänning var S, och en tröja och linne också, så lite var det ju som passa. 

Jättefin klännig i storlek S ;)

skor!

Och vet ni vad mer då. Jag berättade ju att vi inte skulle jobba på farmen i Perth. Men idag när jag loggade in på min mail har jag fått mail från ett stort företag som behöver mangoplockare här i darwin, alltså där vi är nu. Så fårn vi inte jobbet på pärlbåten tror jag vi kör på det :) Men det börjar inte förrän det 29:e augusti, så ska väl leta något annat som börjar tidigare med.


måndag

Hallå där :)
Idag är det igen klarblå himmel och runt 33 grader. Det märks verkligen att det bara blir varmare och varmare nu. Blev svettig av att bara gå hit till internet ju..
Vi har haft en bra och lugn helg här i Darwin.
I  fredags var jag och Rasmus på jobbintervju för att få jobba på en pärlbåt. Man jobbar då 2 veckor på båten, går i land och är ledig 1 vecka, och så rullar det så. Hoppas verkligen att vi får detta nu, för jobbjagandet har inte gått jättebra sista tiden. Trodde ju att vi fått jobb på en farm, men efter att de bara skulle skicka kontraktet (allt annat var klart) så har vi inte hört nått mer. Så nu håller vi verkligen tummarna för detta.
Annars får vi dra tillbaka till sydney och jobba som brevbärare igen, innan vi hittar något bättre. Men det var ju verkligen inte fel att bo i Sydney heller :P Så vi får se vad som händer :)

Cullen bay

mendhora

Igår åkte jag och Rasmus på en härlig båttur ut till ön mendhora, som ligger tjugo minuter med båt ifrån Darwin. När vi kom fram satte vi oss på öns hotell och drack apelsinjuice (jag ) och öl (rasmus). Efter drickan gick vi på en lång och mysig promenad på stranden, och när vi kom tillbaka avslutade vi dagen med ett spel biljard, som jag såklart förlorade. Hade med andra ord en väldigt romantisk dag :)



Nightcliff

Hej på er.
Förra vecka tog jag och Rasmus oss ut till förorten nightcliff. Som har massor med klippor, och en 50 metersbassäng, så jag passade på att simma 1 km. Jättedåligt om man jämför med vad jag simmade i sverige, men bättre än inget iaf ;)
Igår gjorde vi vår sista arbetsdag på galloppbanan, och det var galet med folk där. Så nu har vi två veckor ledigt innan vi börjar med vårt farmjobb. Så dessa veckor ska vi ta vara på.
Nu vill internet inte sammarbeta, hade tänkta att visa bilder, men får väl göra det en annan dag då


RSS 2.0