ett minus

Et stor (jättestort) minus med att vara här ute i Australien är alla jättestora kryp. I Sydney kunde jag hantera om vi hade en kackerlacka inne. Gick upp och kastade en bok på den så var det klart. Jag ska inte förneka att det var läskigt, men jag gjorde det ändå. Men här! Herregud va stora dom är. Stora som hus och snabbare än usain bolt. Men kackerlackorna är inte värst, värst var idag när jag ligger vid poolen och hör något som surrar jättehögt. Låter ungefär som en trollslända, och vad är det jag ser? en geting! Som utan att överdriva lika gärna kunnde vara en trollslända. Då hade vi en tjej som inte vågade ligga kvar där. Jag springer ju runt som en tok för de små getingarna hemma i sverige.. Fy sjutton alltså.

okej jag överdrev väl lite, den hade kanske inte kunna vara en trollslända, men dubbelt så stor som dom hemma ändå.

lite längre

kvällens powerwalk blev lite längre ä vanligt. var ute i två timmar nu. Och fick se en del av skogen/djungeln. Så ungefär en halvtimme extra blev det. Men det var för att jag inte orkade jogga i morse med min bakfylla. Och när jag testade nu på kvällen så gjorde det så ont i benhinnorna att jag valde att gå istället. Kom hem precis i tid till middagen också, perfekt :)

har tråkigt

Sitter här och har det ganska tråkigt måste jag erkänna. Ska ju ladda ner serier till Rasmus, men gud va segt det går. Och inte är det någon inne på facebook som man kan chatta med, kanske för att det är typ mitt i natten i Sverige?  Men ja tror ja ska sätta mi vid hms hemsida och kolla lite på kläder :) Man kan ju alltid drömma sig bort lite. Och så kolla lite mer efter jobb här i Cairns. Men det ska vara väldigt svårt att få tydligen, så troligen drar vi nästa vecka. Men Rasmus måste ju också få en chans att få se cairns. Och ja med för den delen, även om ja sett mer än honom, så vill jag åka till port douglas, och mission beach innan vi åker. Plus att pappa kanske skulle skicka paket, så det ska vi vänta på då med :P

lunch time

Hallå.
Har precis ätit lunch. Och dag blev det nudlar med kycklingsmak. Vi har ju en ganska så ensidig kost som jag sa tidigare, men nudlar tycker jag går bra att äta till lunch, och så är det ju så billigt :) Får underhålla mig själv idag med, för Rasmus har fortfarande feber. Vi är båda väldigt trötta på det nu. Han vill ju lika mycket som jag kunna göra något. Jag är ju ändå ute och har det skönt i solen (och skuggan) Men han stackarn ligger ju bara inne i sängen och är så uttråkad så han vet inte vart han ska ta vägen. Men snäll som jag är så sitter jag och laddar ner lite serier som han kan kolla på. Sen kanske man kan hitta nått ställe som man kan hyra film på?.

brekki

God morgon :)
Sitter här i solen och äter min frukost, eller som man säger i Australien: brekki. Missade såklart gratisfrukosten på hostelet, så jag gick och köpte en påse mackor och lite mjölkchocklad på bageriet. Gott med lie ordentlig frukost när man är lite bakis :P idag får vi se vad som händer, troligen blir det poolen för min del. Och jag tänker inte låta Rasmus gå iväg, utan han får ligga i sängen hela dagen, och bli frisk nu! Febern är nu nere på 37.4 så nu är det ju bra, men vill inte riskera något med att börja röra på sig för mycket för tidigt.

lite bakfull

Det blev utgång för mig igår. Jackline och holly, som är två av tjejerna vi delar rum med lyckades övertala mig om att hänga med dom ut. Så vid klockan halv tolv tog vi bussen in til stan, fick gratis inträde till whool shead. Och spenderade kvällen där. Vi tänkte gå till giligans istället, men på vägen dit mötte vissa grupper med killar som sa att det var kasst idag. Vi pallrade iaf oss iväg dit, och mycke riktigt. Inte en människa där inne. Så det var bara att gå tilbaka igen :P
Nu mår jag väl lite som jag förtjänar efter en riktigt rolig kväll :)

mexican monday

Har mexican monday här på vårt hostel. Vilket betyder att middagen var ganska så stark. Tyvärr är det inge tacos man får, utan en skär med ris och tomatsoppa. Det är samma middag varje dag, fast dom varierar mellan att ha ris eller pasta till. Deyt är inte jättegott, men man får i sig det. Lika är det med frukosten. Det är två vetebars med mjölk. Och till lunch äter vi (för tillfället bara jag) nudlar. Men på fredag. lördag och söndag får man lyxa lite. Så då blir det något bättre till både lunch och middag :)
Ikväll ska vi troligen gå ut till gilligans. Men så fort vi rör på oss få Rasmus jättehög feber, och nu när vi har gått cirka 3 km från affären hade han 39. Men han säger att det går ner på en gång, men jag vet inte jag. Har han 38 så tänker jag inte låta honom gå ut, utan då får vi stanna på rummet och dricka istället. Men det blir nog bra det med. Jag vill bara att han ska bli frisk. Har varit sjuk i en vecka nu, och jag vet inte hur man ska få det bättre. Speciellt när han inte kan äta, då får ju kroppen ingen ork heller :( Kom gärn med tis om ni har nått bra, för att bli av med feber och hosta.

The lagoon

Ja som ajg skrev tidigare idag så var tanken att vi skulle åka till stranden. Och tro mig, vi försökte. Vi tog gratisbussen som går från vårt hostel varje timme, och gissade på att den gick till stranden, men nej. Den åkte in till stan :P Som tur är så finns det en stor pool, som är gratis att ligga vid. Så det gjorde vi idag istället. Avslutade med att ta var sin glass innan vi började promenera hem. Hur som helöst blev det riktigt lyckat. Nu ska jag hämta tvätten och sedan ska vi gå till affären och köpa kräm till rasmus, tänkte att det kanske är lättare för magen att få ner?

Dagens smak: Wlid berries och nougat

en bra sak

En riktigt bra sak som dom har här i Australien är vattenstationer, eller vad man ska kalla det. Där kan man iaf dricka vatten, eller fylla på sin vattenflaska. Det är verkligen skönt när man håller på att tränar, och dom kommer typ varje kilometer, så man behöver inte vara törstig länge :)
Tycker det vore en bra sak att skaffa i Gävle. Kanske finns i någon annan stad? Men vore ju perfekt att ha i spåren i hemlingby, och inte bara i mål.
 
Räddaren i nöden ;)

ny vecka

Hej på er.
Ny vecka och nya möjligheter, eller är det inte så man brukar säga? Jag började iaf morgonen som vanlitg, med en joggingtur på 5 km. Och jag sov lite extra länge imorse, så jäklar va det var varmt när jag gav mig iväg. Bränns ju i hela kroppen när man joggar i denna värme. men jag tog sovmorgon eftersom vi kanske ska ut ikväll, om Rasmus orkar. Han mår fortfarande inte bra, och äter typ inget alls, men diga tvingade jag iaf i honom lite pasta och bacon.
Här har vi 28 grader ch sol idag, så nu ska vi ta oss till stranden :)
Ha en fin måndag.



4,4

Det är ju 29:e idag. Och då antar jag att de flesta som läser min blogg vet vad som gäller, enn lite extra kärleksfull dag med rasmus. För vi blev ju tillsammans den 29:e januari 2007. Alltså för 4 år och 4 månader sen :) Känns som att det gått jättefort, men ändå känns det som att det alltid varit vi på nått sätt ;) Idag har vi iaf haft en mysdag vi poolen, och har nhyss ätit kinamat (fast bara jag för rasmus kan inte äta när han är sjuk) och tagit var sin smirnoff. Härlig dag/kväll med andra ord. Imrogn ska vi ta oss till stranden, och sedan gå ut på kvällen, Har inte varit ute på jätteläng, så jag är taggad! :D


Ja asså vad ska man säga :P

det fungerar inte

Vet inte om det bara är här hos mig. Men jag kan iaf inte kommentera. Skulle svara på pappas kommentarer, men eftersom jag inte har tålamod på att vänta, så svarar jag här istället :P
Jättekul att blommorna kom i tid. Jag har skickat adressen, och det låter underbart med lite chocklad och mac and chees :) Och jag har iaf inte hittat någon micro :P

tema blått




Kör på blått idag. Blå klänning (som är hur gammal som helst) och blått armband från thomas sabob, med en papegoja på. Den berlocken är så himla Australien så det är perfekt att ha här :)

Morsdag

Idag är det som jag hoppas att alla har koll på morsdag hemma i sverige. Och bara för att jag är på andra sidan jorden så stoppar inte det mig från att uppvakta min mamma eller! Hon blir liksom ännu bättre nu när jag inte träffar henne varje dag, för annars tar man folk så lätt för givet. Men jag har iaf sett till så att hon fått blommor. Beställde med interflora över internet, så levererades dom i fredags. För dom har tydligen inte leverans på lördagar och söndagar. Men hon blev glad iallafall, och det är ju det som är viktigast :D Måste erkänna att jag saknar henne lite extra idag. Men det är väl så det ska vara kanske? Vi ska skypea ikväll så då får vi ju ses då ;) Är en sån bra grej det där med skyep!

min bror, mamma och jag. Får jag påpeka att jag tvekar på att hon fick nått av jakob eller? haha. Mwen sen har ju inte jag gett min pappa nått på typ nio år sen han flyttade till usa heller, så Jakob är väl duktigare än mig där antar jag :P

morgonjogg

Har precis kommit tillbaka från morgonens joggingtur. Har nu fått vet att det är 2,5 km åt ett håll som jahg joggar, så totalt blir det 5 km då. Sen blir det 1 mils promenad och mins 30 minuter på konditions stationerna som också finns på esplanaden, det beror på hur mycket tid jag har på mig. För man måste ju vara hemma kl sju när middagen serveras :P Det är iaf roligt hur lätt det går att jogga 5 km nu. Innan vi kom hit pallade jag typ bara 2,5 km innan det blev för jobbigt, så det är ju mycket bättre nu :)


pizza hut

Har precis ätit middag på pizza hut. Dom har något som heter pizza mia, så man får en pizza för fem dollar (typ 33 kr) men den är ganska liten. Var iaf mycket bättre än den gratismiddag som man får här. Så på helgen tycker vi att man kan få lyxa lite ;) Rasmus lytckade också beställa så att vi fic betala en dollar extra för annans, fast ingen av oss tycker om det. Så i fortsättningen tror jag det blir bäst om jag beställer :P
Nej nu får det vara nog för idag. Tror jag ska ge mig en drink ikväll iaf :)
Ha en fin lördag.
 
Osten är verkligen såhär kladdig!

lördag

Har haft en varm och skön lördag här i paradiset. Vi tog en tur ner till stan efter lunchen, som idag var fiskpinnar och ris, och sällan har det smakat så bra. Man blir ju inte bortskämmd med mat när man lever som vi gör. Vi gick iaf in till stan och kollade lite i affärer. Sen tog vi oss till hamnen och bara njöt av vädret, och utsikten. Lyxade till det med var sin glass också, otroligt god, speciellt smaken mörk choklad. Nästa gång ska jag därremot smaka wild berries, som är knallrosa ;)

Vid hamnen. Vi gjorde båda misstaget att ta på oss jeans, vaddå liksom? det är 25 grader ute!

min glass, med smakerna dark chocklade och mars bars :)


miss!

Åh jag missade frukosten imorse :( Så jag gav mig ut för att leta efter nått ställe att handla på, men bageriet, som jag hade tänkt köpa en macka på hade inte öppet.Och mataffären hade bara brödpåsar med typ tio bröd i. Så jag tog en joggingtur istället, och äter just nun ett äpple till frukost. Vi försöker ju snåla lite med pengarna, innan någon av oss hittat jobb.

god natt

Nu får jag ta och säga god natt här ifrån Cairns, visst klockan är bara halv nio. Men kommer inte sitta vid internett mer ikväll. Hade ju planerat att jag skulle ta mig till stan, men det blev så att jag fastnade vid poolen idag med. Och Rasmus som kännder sig bättre var ute i tre timmar, men när jag tvingade honom att ta tempen visade den 39.5 (!) Tror att solen kan göra att man blir lite varmare? Men jag gick iaf iväg och köpte värktabletter, så nu är han säker på att han är bättre igen. Vi hoppas iaf på att kunna åka till stranden imorgon, för jag kan inte gå innomhus när det är så fint väder, inte ens i affärer. Så eftersom det ska vara sånthär väder i minst en vecka till så kommer jag ha det lagomt skönt ;)
Nu ska jag ta ur tvätten (man får tvätta på en fredag om man inte har några underkläder kvar) Och sedan blir det mys framför datorn, som även får vara tv just nu..

Trött tjej.

Har så underbar utsikt när jag joggar. Men det syns ju inte på bilden. Himlen har fem olika färger (mörkblå, blå, ljusblå,gul och orange), stjärnorna lyser och vattnet bara ger detdär lilla extra :)

mindre god lunch

Åh jag är väldigt besviken på dagens lunch. Har ätit nudlar till lunch hela veckan, för det är ju billigt :P Så idag tänkte jag att eftersom det är fredag skulle jag lyxa lite, och köpte heinz spagetti med ostsmak. Tänkte att ndet skulle vara som mack an chees i usa (som är supergott) men icke! Smakade så illa, men jag pinade iaf i mig lite. Vet inte om det finns i sverige men vad ni gör köp det inte..

dagens

Rött linne och jeansshorts. Jag älskar värme! Rasmus och jag har pratat lite om när vi ska pallra oss hem till sverige igen. och troligen blir det i februari. För lyssna på detta: Rasmus vill åka på skidsemester i fjällen! är han lite knäpp eller? Haha jag vill åka hem till 14 mars, för mamma fyller år då. Men helst skulle jag skippa kylan helt, typ bara vara i sverige i maj-augusti :P Men men, vänner och familj betyder ju mer än värme :) Syns om 8-9 månader med andra ord ;)

fredag morgon

Sitter här ute i solen, och har det hur skönt som helst. Vaknade faktiskt ganska sent idag, eller det är sent för att vara mig : klockan nio! fast innan hade jag varit uppe vid sju för att få i mig lite gratis frukost. man får frukost klockan sju och samma gäller middagen. Idag mår Rasmus iaf bättre, så han kommer nog inte ligga inne hela dagen, men jag får nog ändå ta mig in till stan själv. Vi ska snart gå och handla, så vi har lunch och lite chips ska jag ha också eftersom det är fredag :) Jag har bestämmt mig för att inte äta något onyttigt måndag, tisdag, onsdag, torsdag och söndag. Så idag blir det nog en glss, och sen chips ikväll. Och så ska jag träna minst en gång om dagen, helst två. men nu har jag sån jäkla träningsvärk, så det får bara bli en gång på eftermiddagen.
Hoppas att både ni och jag får en riktigt skön fredag :D

Utsikten från vår "balkong" Vi bor ganska högt upp, men det är lätt värt att gå i trapporna för bättre utsikt :)
 

Torsdag

Hej där hemma :)
Idag har blivit ännu en dag vid poolen, men jag ska snart ta och ge mig ut på kvällens joggingtur. Ni anar inte hur ont mina vader gör. Jag kan ju inte ens gå normalt, men jag tänker inte låta lite träningsvärk stoppa mig. Och inte vattenblåsan under foten heller för den delen :P Blir jogging, cykling, cross trainern och den andra superkonstiga saken idag. Så hoppas jag på en frisk pojkvän imorgon, så an kan ta en tur till stranden. Annars tar jag mig nog in till stan själv ändå. Har också ansökt om ett jobb idag, men det är som bartender, och jag har ju ingen erfarenhet i det, men man kan ju alltid söka iaf :)

Solsken :D

grattis farfar

Idag fyller min farfar år.
Och eftersom jag tycker det är viktigt med födelsedagar, så brukar jag alltid ta en sväng förbi farmor och farfar idag. Lite svårt nu när man sitter på andra sidan jorden dock. Men ni ska veta att det känns konstig. Jag har iaf beställt blommor åt honom via interflora.se, så dom skulle levererats igår, vilket jag verkligen hoppas att de gjorde. Vore kul om han hade fått dom till idag. Nu ska jag pallra mig upp och kolla hur det är med sjuklingen. Rasmus hade ju 38 graders feber igår, men han känns iaf inte lika varm idag. Så hoppas att han hinner bli bra till på lördag, för då vill jag ta en tur till stranden. Men eftersom han har så ont i kroppen vill jag inte lämmna honom nu. Jag måste ju se till att han får i sig mat och sånt :P

Hade velat vara hemma bara för en dag. Sitta på bryggan ute i stugan och äta farmors supergoda tårta och kakor. Men inte som att jag har det dåligt här heller ;)

glömsk..

Åh vad trött jag blir på mig själv. Har ju legat vid (och i) poolen hela dagen idag, med undantag för att äta lunch. Men ändå så lyckades jag ta två bilder, en på poolen, och en på hunden som bor här på vårt hostel. En supersöt cockerspaniel, som tycket att det var en jättebra idé att lägga sig på min solstol vid mina fötter eftersom jag klappade henne :P Men jag gillar ju hundar, så tyckte det var lite mys med sällskap. Rasmus har legat uppe på rummet och vilat hela dagen, men jag vet inte om det blivit bättre. han är varm som bara den, så gissar på at han har feber. Så jag har tagit hand om honom och gett honom glass, godis kakor, läsk och allt annat han velat ha bara för att jag tycker synd om honom :P
Nu är det dags för skype med pappa. Och bilder kommer imorgon då :)

poolen

nessie :D

Försökte ta kort så ni kunde se att jag blivit lite brun.. Men det gick ju inte jättebra :P

ändrade planer

God morgon :)
Har precis kommit tillbaka från min joggintur, som idag blev på 35 minuter. Tanken var ju att vi skulle gå in till stan idag, men eftersom Rasmus inte mår så bra, han har lite ont i halsen och så. Så han ska nog vila ett bra tag idag, vilket betyder att jag kommer ligga vid poolen och bara ha det skönt idag. Sen om han mår bättre vid eftermiddagen så tar vi oss nog in och tittar lite. Men vädret är underbart, så jag kan gärna vänta :)

Esplanaden som jag joggar på.

Joggade fram till en stor pool. tyvärr var den stängd för tillfället, men jag märker väl när den öppnar, och då ska jag nog ta mig ett simpass här :)

träning

När vi var ute på vår ganska långa promenad, så hittade vi ju till slut till strande, och även om den som sagt inte var fin, så fanns det en fin stranpromenad, som är perferkt att jogga på, och här har man mitt i parken träningscyklar, cross country trainer, och nått annat för benen. Så jag tog en joggingtur och stannande vid träningsstället och körde en kvart på varje. Så nu kan ni gissa om jag har ont i mina ben, helt galet. Men klockan står på sex imorogn bitti, och då väntar ännu ett joggingpass. Skönt att bränna lite fett :)


tisdag

Har haft en skön tisdag här i Cairns. Vi tog oss ut för att hitta stranden, som ligger tio minuter bort, men det tog oss tre timmar att hitta den, och det var inte mycket till strand. Det var mer någon form av 50 meters gegga, som ledde ut till vattnet, så där kan man ju inte ligga. Tur att vi har pool här när det är så himla varmt. Annars har vi inte gjort så mycket idag. Imorgon ska vi nog ta oss in till centrum och kolla lite. Kanske kan se om det är någon affär eller liknande som söker folk, men det tvekar jag på :P

god morgon

God morgon på er.
Sitter just nu ute vid poolen och det verkar som att vi har en fin dag framför oss. Ska vara lite molnigt, men ändå 28 grade, så jag ska försöka få med mig Rasmus på en tur och leta efter stranden. Men han är ju så morgontrött så jag bli tokig. Klockan är tio nu, och då vill jag gärna vara på väg, men han vill säkert sova minst två timmar till. Så jag kanske ger mig iväg på en promenad ensam. Tänker inte sitta inne i ett jättevarmt rum bara för att vänta på honom, då får han hitta mig senare istället :)
Nu ska jag sätta mig och kolla på lite jobbanonser och hoppas på att hitta något som passar.
Ha en fin dag så ska jag uppdatera ikväll med.

Brisbane till Cairns

Efter den 14 timmar långa resan till brisbane väntade en 32 timmar lång resa fram till Cairns. Det var lite jobbig ska jag erkänna, och boken som Jakob gav mig på min födelseda tog slut med cirka fyra timmar kvar, men den var bra måste ja säga. Stenhuggaren av camilla Läckberg om nån vill läsa :) Att ta tåget var kanske lite väl långt, så när vi ger oss av härifrån tar vi nog och stannar på massa ställen någon eller några veckor. Vi har iaf sett massor med skog, djunel, berg och annat.. Nu bor vi för tillfället på beach house hostel i Cairns. Rummet är okej, men det finns ingen kude och ingen spegel, så det gillar jag inte :P Men man får gratis frukost, middag och internet, vilket är perfekt för oss. Speciellt nu när vi inte har jobb.





Sydney till Brisbane

Vår resa mot Cairns började med att vi tog tåget från sydney till brisbane. Den resan tog 14 timmar, och eftersom vi åkte vid fyra på eftermiddagen var det mest sovande som gällde. Så den resan gick ganska bra. Men det är ju aldrig skönt att sitta så länge. Framme i Brisbane hade vi två timmar tills nästa tåg gick, och vi passade på att te en frukost på McDonald's



Boston deli bagel, kanongod!

Hejdå Sydney

Idag säger vi hejdå till Sydeny och tar tåget till cairns (som kommer att ha 28 grader när vi kommer fram). Resan tar hela 44 timmar, så vi är inte framme i Cairns förrän på måndag, men det ska nog gå bra. Jag har iaf en bok på 400 sidor att läsa.
Vår tid i Sydney har varit helt underbar, och vi har hunnit med att se massor av saker. Som operahuset, harbourbridge, botanic gardens, taronga zoo, wildelife, sydney aquarium, imax, sydney tower och massa annat. Det gick också så lätt att hitta jobb och boende, så vi hade verkligen tur. Har pratat med chefen på jobbet, och om vi kommer tillbaka till Sydney senare får vi gärna ta kontakt med honom och börja jobba där igen :)

Operahuset och harbour bridge

Botanic gardens

IMAX

Bondi beach

Sydney aquarium

Sydney wildlife

taronga zoo

sydney tower


pirates of the caribbean - on stranger tides

Igår var jag och Rasmus och kollade på pirates of the caribbean, on stranger tides på imax. Riktigt häftigt måste jag säga. och jag försökte ta bilder på bioduken för att visa er hur coolt det var. Men det blev inte alls samma sak på bild. Tyvärr tyckte jag inte att filmen var lika bra som de tidigar, och jag sommnade de sista minutern, kan ni fatta det? vem sommnar på något så häftig? Nej det är jag riktigt besviken på mig själv över, men jag var så himla trött. Hade filmen varit lika bra som de tidigar hade jag nog inte sommnat, men det var jobbigt för ögonen med så stor bild att kolla på också..
Innan filmen gick vi till chinatown och åt lite mat, min var lite bränd, men annars helt okej.













vad är det för fel?

Det är något väldigt konstigt med mina händer. Tappar ud på alla fingrar, och har gjort det i typ två veckor nu. Kan det bara vara så att dom flagnar? Eller gör man inte det på händerna. Jag är iaf lite fundersam. Tycker inte att det ser så fint ut.

flyttat

Nu har vi flyttat ut ur vår lägenhet och in på ett hostel bara några meter bort från där vi bodde förut.
känns inte kul att byta ner sig, men det är ju bara för en natt innan vi drar till cairns, och vi kommer inte vara inne på rummet ofta. V har bara slängt in våra väskor, och sen gick v till banken och satte in våra sista löner från print 4 less.
Ikväll ska vi ta oss i till city och äta kinamat i chinatown innan vi går på ny pirates filmen på imax. Ska bli riktigt kul att se det på en sån stor skärm :)

Vårt hostel


Vår förra lägenhet. lite trevligare om jag får säga det själv..




dagens







Bokat

Nu har jag bokat hostel i cairns. Så tänkte dela med mig av lite bilder. Vi ska bo i ett 12 beds rum, som kostar 14 dollar per person. alltså 98 dollar för en veckas boende, plus frukost. Och nu i Sydney har vi betalat 160 dollar per vecka! och ingen frukost där inte :P




Tror detta kommer bli bra jag. Hoppas bara att vi kan hitta jobb också, så vi kan flytta till ett hus/lägenhet och stanna ett tag :)

 


torsdag

Hallå där :)
Ska strax ta och ge oss iväg till parramatta igen för att hämta våra lönecheckar. Annars har vi inte gjort något speciellt idag. Vi har börjat packa ihop våra saker, för utcheknigen är klockan 10 imorgon, så behöver man inte gå upp jättetidigt för att packa då istället. Vi ska cheka in på nått billigt hostel här i potts point imorgon innan vi ger oss av mot cairns på lördag. så nu ska jag boka en veckas hostel där :)
Ha en fin dag.

imax

Har bokat biobiljetter till nya pirates of the caribbean filmen. Vi ska gå och se den på Imax på ferdag :) för er som inte har koll på det så är imax världens största 3d biograf. Duken är hur stor som helst! ska bli otroligt skoj :D


onsdag

Hade en riktigt mysig dag med Rasmus ute i solen. Har legat hela dagen på taket i solen och läst boken som jag fick av mamma i födelsedagspresent. Riktigt bra är den :) är så skönt att bara kunna ligga en hel dag och bara läsa.  Vi började dagen med ett träningspass, och sen la vi oss slappade innan lunchen. och vid eftermiddagen var det dags att ge sig ut på en joggingtur. Har fått tillbaka min värk i benhinnorna och värmeutslagen som kommer när jag joggar. Har klarat mig från den i ett åt, men idag kom den tillbaka, hoppas att det bara var en engångsgrej..


sunshine

Nu börjar värmen tdligen komma tillbaka hit till sydney, inte för att jag märkte av att den var borta direkt, förutom att alla australiensar börjar klä sig som om det vor fem grader, inte tjugo.. Dom tar på sig vatar, mössor och stora dunjackor. Men va? Hur kan man inte bli överdrivet varm i det? Och det är massor med bränder nu pga deras värmeelement. Jag och Rasmus fattar noll, men som sagt så aka tydligen det värsta vara över för en stund :P


tisdag

Har haft en ganska lugn dag idag. Vi tog oss in tillmartin place för att gå till kilroys kontor där i närheten, men självklart så hittade vi den inte.. Men men, ska sätta mig och kolla lite på resor med tåg till cairns nu istället. Vi hade tänkt att åka till alice springs nu i helgen, men efter lite funderande på vilken stor omväg det blir så har vi bestämmt oss för att åka direkt upp till cairns, och sedan ta Alice när vi ändå planerar på att resa runt i hela Australien :)

filmkväll

Igår bestämde vi oss för att ha filmkväll. Och valde att se alla tre filmerna i twilightserien. Dom är ju så bra! fast i två:an blir jag lite trött på Bella när hon bara ligger och skriker, men men.. Vill att sista filmen ska komma ut nu, har för övrigt ingen aning om när den ska komma ut, eler om dom ens filmar den?


parramatta

hej på er :)
Jag och Rasmus började vår dag med att köra ett träningspass på taket
sedan tog vi tåget till parramatta och kom hem för en timme sedan.
Har haft lika fint väder idag, så det blev en glss idag också :)


igår

igår Bestämde jag och Rasmus oss för att ha lite mysdag. Vi gick och tog var sin glass i det fina vädret, och sedan gick vi vidare till blockbuster och hyrde två filmer. Vi passade även på att köpa hem japansk mat. Som var riktigt god, fast det såg inte ut som det skulle smaka bra.. Hade iaf en riktigt mysig söndag med god mat och en okej film, och en supedålig!




ser inte gott ut men smakar kanon :)

kommentarer

Hörrni  nu tycker jag att ni får bli bättre på att kommentera. är ju inte så svårt :P och det blir mycket roligare för mig :) Jag ska iaf försöka vara bättre på att uppdatera bloggen nu när det inte är lika krångligt som på blogspot.

söndag

Idag har vi ganska fint väder här i Sydney, eller vädret är jättefint, men det är lite kallt. Bara 17 frader i skuggan, och det betyder att man fryser, har ju blivit bortskämd med värme den första månaden vi var här. Men som sagt var så ska vi bara stanna här i Sydney till den 21:a ungefär. Och sedan ska vi jobba oss upp till cairns, som har 25 grader nu när vi har 17. Så värme kommer vi att få :)



Är så himla kär i detta armband, men det gör mig lite ledsen varje gång jag kollar på det. Fick det nämligen av Melinda innan jag och Rasmus flyttade hit. Och jag saknar såklart mina vänner, men det gör mig glad på samma gång, finns så himla mycket minnen med alla simmare <3

nyheter

God morgon.
Har haft en skön morogn med träning och nyheterna. Jag sätter alltid på tv:n när jag äter frukost, och det är alltid sunrise som jag kollar på. Och tänk min förvåning när jag får se Eric Saade dansande på nyheterna i Australien. Bra jobbat av honom att komma tre:a, men jag måste säga att jag gillar låten, superbra att dansa till, och det kan ju knappast skada att han ser ut som han gör :P
Känns ändå lite tråkigt att jag missade det, hade jag haft internet hemma hade jag suttit bänkad framför svt.se med en påse chips.


dagens


Har inte tid att ta en bättre bild, men detta är så himla skönt att ha på sig när man ska vara i solen. Linnet är hur tunnt som helst, och kommer verkligen användas flitigt på stranden :)

solning

Har spenderat förmiddagen uppe på taket och solat. Är perfekt väder idag. Och på taket är det inte lika mycket vind som det är på gatan, för där blåser det faktiskt lite kallt :P Har läst ut boken onda gärningar nu, och började på en annan som jag fick av mamma när jag fyllde år för precis en vecka sedan :) Läser säkert ut den redan i veckan eftersom det ska vara sånthär underbart väder hela veckan :)


morgonträning

Vaknade redan vid klockan sju, så jag pallrade mig upp och körde lite tränig inne i lägenheten.
Ikväll väntar en lång promenade, eller en joggingtur, och sedan ett till pass av det jag gjorde i morse, men jag har lite träningsvärk från igår redan nu, så jag vet inte hur det kommer att gå. Ska iaf försöka köra detta varje dag nu.
Närmast väntar solning på taket med en bok, ska vara klarblått idag med, och runt 20-22 grader i skuggan :)



Filmkväll

Hade lite filmkväll med mig själv igår. Life as we know it var bra, men den andra filmen va bara så deprimerande.. Jag gillar inte när barn dör i filmer, och hela filmen handlade typ om ett bar som hade dött. Inte min grej.

picknik

Har haft riktigt skönt vinterväder här i Sydney idag. Ha varit runt 20 grader och strålande sol. Och detta väder ska fortsätta fram till tidigast torsdag, så det känns ju riktigt skönt. Jag och Rasmus tog oss ner till botanic gardens och hade en mysig picknik i solen, eftersom vi båda var lediga från jobbet idag.
Närmast väntar ett träningspass och senda ett långt bad innan jag kollar på tre filmer som jag har hyrt. För ikväll är jag ensam medan Rasmus drar ut på krogen med lite nya vänner han skaffat sig på gymmet :)




Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0