solsken

God morgon.
Här har jag och karln min två lediga dagar, och eftersom det är 30+ och klarblå himmel tänkte ja lägga mig vid poolen nu innan lunch, och sen dra med mig Rasmus till waterfront, vilket är typ ända stället man kan bada på här i Darwin eftersom det kryllar av krokodiler på alla stränder.

Här börjar jag min dag. Hoppas ni får det lika bra som jag idag :D

lite trött

Ska erkänna att jag är ganska trött efter att ha jobbat med att fixa allt inne i cirkustältet idag. Vi har satt upp läktare (sjukt jobbigt) och allt annat som ska göras, massa småsaker som ska sättas fram eller döljas. Sen efter jobbet gav jag mig ut på veckans första joggingtur dåligt med tanke på att det är onsdag jag vet. Men nu ska jag köra en tur om dagen hela veckan ut iaf.
imorgon är vi lediga, så får se vad vi hittar på för skoj då ;)
 

4.5

29:e idag. Som jag skrivit tidigare brukar ju jag och rasmus ha lite extra mysdag då. men idag tvivlar jag på att det blir nått. Vi börjar jobba på cirkusen klockan nio, vilket betyder att vi ska ta bussen halv. Sen har vi ingen aning om hur länge vi jobbar, men det blir säkert ett tag eftersom det är premiär imorgon..


ett till jobb

Hallå där.
Idag åkte jag och rasmus ut till cirkusen som är i stan i en månad, och skaffade jobb. Så nu har vi alltså två jobb. Ett på travbanan på lördagar, och detta på cirkusen alla andra dagar :) Det vi fick göra idag var att sätta upp tältet och staket. Så det var ganska fysiskt jobbigt, men lite kul ändå. Vi funderar på att dra vidare med cirkusen när dom i augusti lämmnar Darwin och åker queensland. Så spar man massa pengar på biljetter, och på boende. Bra plan eller vad tycker ni?

Nya arbetsgivaren ;)

3 månader

Nu har det gått tre månader sedan jag och karln min landade i Sydney. Jag kan inte bestämma mig om jag tycker att det har gått fort eller sakta :P För det känns som att jag varit här längre, men om jag tänker att lika länge till, så har vi varit här i ett halvår, Och då är det mindre tid kvar i Australien, än vad vi varit här.. om ni hängde med på det :P

Imorgon ska vi ta oss ut till en förort i darwin för att söka jobb på en cirkus som är i stan i tio dagar. Vore skönt att ha ett till jobb ett litet tag iaf :)

Sydney för tre månader sedan.

Sunset markets igår, lite brunare och lite blondare ;)

god morgon.

God morgon :)
Har precis vaknat till ännu en dag med klarblå himmer och 28 grader, Så vi får se vad vi hittar på för skoj idag. Tänkte lämmna in mitt cv till lite bemanningsföretag, eftersom det skulle vara bra med ett till jobb. Och så har jag typ sökt 10-15 jobb igår innan jag gick och la mig, så hoppas att höra något från dem snart..

en bild från marknaden igår :)

sunset markets

Har precisit hem från kommit hem från sunset markets. Var väldigt mysigt, och på bussen dit träffade vi Mimmi och Rickard, som skulle dit med två andra svenskar, så vi hängde på dom. Åt kinamat, och flyttade oss sedan ner till stranden för att kolla på solnedgången :)
Hur mysigt som helst :D

sunset

hade på mig den blåa klänningen som jag fick av min bror i födelsedagspresent. Är helt kär i den :D

middag

nytt rum

Nu har vi flyttat in i ett fyra doormsrum, som är väldigt fint med tanke på att det är ett hostel, så här har vi iaf boende i en vecka, vilket känns väldigt bra :) Inge mer jättedyrt hotellrum nu inte :P
Snart ska vi ta oss iväg till sunsetmarkets, som är här i närheten. Ska enligt våra vänner vara ganska mysigt, så vi hoppas på det :)
Ha en fin söndag.

Nya rummet..

..med tv och kyl :D

vilken helg!

Asså gud vilken helg vi har haft!
Vi börjar på midsommar. Hade planerat en härlig dag med mimmi och rickard, men dom var tvugna att jobba till typ tio på kvällen, så istället för grillning med våra vänner satte jag och Rasmus oss på donken! Kan ni fatta? Men vi tog en snabbis till m & r när dom kom hem och åt jordgubbar och drack vin, så det blev mysigt typ 11 på kvällen.
Sen igår var första dagen på jobbet. Började med att vi missade busse, så vi var tvugna att ta taxi för att hinna in tid (inte bra för ekonomin) Sen jobbade vi i 8 timmar på ett sjukt roligt jobb. Jag älskar det! Synd att det bara är 1 gång i veckan :( Och när vi kom tillbaka till vårt hostel, hungriga och trötta efter dagens jobb, så fanns det inget rum. Så vi gick till alla andra hostels i Darwin, men samma sak. Inte en ända säng fanns ledig. Så vi var tvugna att antingen sova ute (vilket det finns alldeles för läskiga djur för) eller ta ett hotellrum för 1000 spän. Så det gjorde vi (såå dåligt för ekonomin). Men underbart på samma gång. Vi har en stor dubbelsäng, tv, fräsh dusch! Åh vilket liv man skulle ha om man kunde bo så jämt. Så vi slängde oss in i duschen, la oss i sängen och kollade på tv, och jag drack det gratis te dom bjuder på!
Men som sagt. Ekonomi krisar som tusan nu, så 2:a augusti tror jag vi får kasta oss på ett plan till Sydney och börja jobba på gammla stället igen (eller om man hittar något bättre)

Missnöjd Sigrid på midsommar..

Hotellrummet!

Nedbyte

Var tvugen att byta rum idag av någon konstig anledning. Och vi fick bo i ett likadant rum, men jäklar va äckligt detta var! chips över hela golvet, ingen plats för väskan, och har inte hittat en ledig säng än.. Det andra rummet var så mycket fräshare, men det beror väl på folket som bor där i..
En sak till jag inte berättat. Auberginerna här är lite konstiga, i Cairns var det en kille på vårat hostel som blev slagen i magen. Och igår när jag ensam gick till affärn var det en som slog mig! Jag bara gick förbi, han mummlade något och så pang, slog han mig rakt på axeln. Men det var nog tur att jag var ensam, för Rasmus hade nog blivit jättearg och börjat tjafsa med honom :P


midsommar

Tänk att det redan är midsommar. Kommer kännas konstigt att inte vara ute i stugan och fira med farmor, farfar och Håkan som jag alltid brukar. Men vi ska ju som sagt var fira här med. Det blir grillning, snapsvisor och massa härligt skitsnack :)
Annars idag ska jag gå till alla de andra hostels jag kan hitta och fråga om man kan få jobb där, för där vi bor nu hade dom inget :( Så måste jag handla kläder ockå, en vit blus och en svart kjol som går ner till knäna. För så måste man vara klädd n'r man jobbar imorgon..

Hoppas ni får en härlig midsommar, med fint väder (här vaknade jag för första gången på över en månad upp till grå moln, så mycket stämmning)

god natt

Dags att säga god natt nu. Har precis kommit hem från jobbträningen, som gick bra. Det är bara en grej jag känner mig osäker på, men det får jag fråga om på lördag. Vi börjar ju jobba då, och tror inte det kommer bli lätt med tanke på att det är midsommar imorgon, och vårt första pass börjar kl 08.30. Men dt är prov det med, fast vi får betalt, och sen kör vi minst tre timmar på ett riktigt pass på lördag också, så minimum får vi betalt för 6 timmar. alltså får vi 140 dollar var in på våra konton på onsdag, lagom skönt :)
Nu är det som sag dags att krypa ner under "täcket" Man får bara ett lakan här, trots det kör någon fläkten på högst, så det bli svinkallt :(

igår

Hade en härlig dag igår. Låg vid poolen och hade det skönt innan vi gick iväg och skaffade oss jobb. Provade även sour patch (eller hur det stavas) för första gången. Och riktigt gott var der, Rasmus tjatar jämt om dom så bestämmde mig för att kolla vad som var så bra :P Så pappa om du läser detta får du gårna skaffa några :P För det finns bara små här ;)
Idag ska vi på fyra timmars träning inför första dagen på jobbet som är på lördag. Och imorgon blir det ordentlig fest för att fira midsommar. Vi ska grilla, och dricka massa gott, med mimmi och Rickard, och ett till svenska par som dom känner :)

Poolen på vårt hostel

Nytt jobb

Hola.
Sa ju igår att jag skulle släpa med mig Rasmus på ett informationsmöte om ett jobb. Och vi tog det bådatvå :) Man jobbar som taboperator, vilket betyder att vi tar emot folks satsningar på hästar och sånt. Det är varje lördag, två onsdagar och en måndag som vi jobbar, så det är inte jättemycket, men man får 25 dollar i timmen på lördagarna, så det är bra betalt. Och på måndage 36 dollar i timmen, helt galet! Så jag tänkte kolla med hostelet som vi bor på om man kan jobba för dom och få gratis boende, för då är allt ju jättebra. Behöver inte 70 dollar (ca 450 kr) i veckan att handla mat till bara mig inte :) Så det ska jag kolla imorgon, för manegern var inte där idag. Återkommer med det sen :)

Rasmus med utsikt över Darwins hamn

Onsdag

Hallå där borta :)
Igår var jag, Rasmus och Mimmi ute och sökte jobb på en pärlbåt. Man är typ tre månader på en båt, och får riktigt bra med pengar, så eftersom man bor på båten spar man ju på det med, så det är något vi verkligen hoppas på (håll tummarna ni med). Idag ska jag ta med mig karln min till ett annat jobbmöte. Det är från 25:e juni till 1:a augusti om man skulle få det, så det vor ju också skönt. Är så dyrt här att man inte klarar sig utan jobb. Inte lika billigt som i Cairns inte :P Så vi ger denna stad två veckor, och har vi inte hittat jobb då så får vi dra oss tillbaka till Sydney och fortsätta på vårt gammla jobb, där vi vet att vi får komma tillbaka iaf :) Så det är ingen panik. Men det är en härlig stad, och så himla kul att vara med Mimmi och Rickard igen, så det vore synd om vi var tvugna att åka..
Så nu är det jakt på jobb och billigare ställe att bo på som gäller :)

Darwin

härlig kväll

Hade en riktigt rolig första kväll i Darwin. Efter att vi checkat in på hotellet gick jag och Rasmus ut och kollade lite på stan. Och sedan mötte vi Mimmi och Rickard för att grilla korv, och dricka lite öl (jag dricker cider) på deras balkong. Hur trevligt som helst, och efter att inte ha träffats på lite mer än en månad hade vi massor att prata om. Så vi tog oss hem runt ett igårkväll.
Idag ska Mimmi ta oss in till stan för att söka lite jobb, och skriva upp oss på bemanningsfirmor. Så vi får hoppas att vi hittar något bra :)

ute på balkongen

Rickard fixar med grillningen

Massa gott :D

goodbye Cairns

Sitter just nu och äter upp det sista av brödet som vi har. Är ju ingen idé att ta med sig maten till Darwin. Så det vi lämmnar är lite ris, ketchup, salt och grillkrydda. Bara billiga saker ;) Om fem timmar går planet från Cairns till Darwin, och det ska bli så kul att få se denna stad. Och att få träffa Mimmi och Rickard igen! Satt och sökte lite jobb igår, så ska väl göra det igen när vi kommer fram, men då kan man ju gå till ställen och fråga istället, kanske går lättare då ;) Ska försöka hitta ett internet när vi är framme, så jag kan berätta att vi lever :)
Ha en härlig måndag. Ny veck ny stad :D 

Såhär såg det ut för tre månader sedan (tre månader sedan nästa måndag). När jag och Rasmus satte oss på planet till Australien.

Sista dagen

Ja då börjar sista dagen i Cairns ta slut. Har spenderat den vid lagunen med Rasmus, och bara haft det mysigt. Nu tänkte vi gå upp och kiolla lite på kyle xy, innan vi packar. För man ska vara på flygplatsen två timmar innan, så klockan 20 över tio tar vi bussen från vårt hostel, som bara ligge 10 minuter från flygplatse, så det ljudet är man van med nu ;)
Ska bli spännande att komma till darwin, och hoppas verkligen på att vi vittar jobb snabbt. Annars får vi dra tillbaka till Sydney (där vi vet att vi får fortsätta som brevbärare) Jobba till december, och sedan vara lediga sista månaden. Så är planen iaf, fast att vi ska jobba oss tillbaka till sydeny. I darwin, alice springs och adelaide, innan vi är tillbaka i Sydney.
Men sånt kan ju ändras. Vi vill ju ha så mycket pengar som möjligt kvar när vi ska vara ledig en månad och åka till alla städer i Australien som vi missat, och framförallt: Nya Zeeland!

Testade denna idag.. inte så god smak tyvärr. Får en tvåa.

söndag

härlig morgon här i Cairns. Unnade mig sovmorgon idag, och drog inte iväg på joggingturen förrän klockan halv nio. Det gick inte så bra idag. Har ovanligt ont i benhinnorna, och var tvungen att springa på toa efter ca 3 km. Jag får alltid ont i magen när jag joggar. Så det är tur att det finns toaletter varje kilometer på esplanaden ;)

Idag tänkte jag och Rasmus ta oss till lagunen och köra ölite mysdag, vår sista här i Cairns. För imorgon tar vi ju flyget till Darwin, som jag skrev förrut. Ska bli riktigt skoj. och hoppas att vi båda kan hitta jobb snabbt. Så håll tummarna är ni snälla :)

Lördag

Hej :)
Har haft en skön dag i solen men karln min. Men sen på kvällen försökte jag få med honom på en romantisk promenad in till city. Det gick mindre bra, så då skulle jag ge mig iväg själv, lite småirriterad för jag var ändå tvungen att handla. Och vad gör jag? jo jag glömmer plånboken! Åh vad lack jag blev. Höll ärligt på att börja grina när jag insåg det (för jag har riktigt dålig pms). Men vad kan man göra, var bara att vända och gå hem och hämta plånkan.. Så nu sitter vi här, framför varsin dator på en lördagkväll. Kul va? Nej! Men det är för att vi inte har råd att gå ut och festa, och Rasmus är för lat för att röra på sig. Så vi ska nog snart gå upp och mys framför nån film ;)

tvättar

Hallå :)
Har ännu en härlig dag här i Cairns. Håller just nu på att tvättar, så mellan tvätten går jag och lägger mig vid poolen och vilar lite. Inte helt fel.
Ska snart fixa lite lunch till mig och Rasmus, idag blir det mac and cheese, som jag fick av pappa igår. Hoppas att det är lika gott som jag tror :) Har ju bara smakat en gång tidigare, men då älskade jag det.

Jättesnyggt med bikinin som sticker upp där :P haha

paket

Har fått paket från pappa idag.
Har väntat på det i 16 dagar, så det var bra att det kom nu, med tanke på att vi lämmnar Cairns på Måndag.
I paketet fanns massor med godis, och mac and cheese, så det blir det till lunch imorgon, är ju så himla gott :) Och eftersom jag är tillsammans med världes godisgris, så har vi delat godiset, men det var nog lika bra, för jag mår redan lite illa. VCet inte varför, men när jag har godis vill jag gärna äta upp allt på en gång.

birdesmaids

Hallå där hemma :)
Har haft en riktigt bra kväll här borta.
Började dagen med att dra till lagiunen, och låg där tills klockan fem, då det började bli lite småkallt. Så då gick vi till centrum och åt middag. Jag tog en riktigt god mangokyckling med ris. Undrebart, fast lite starkt ;) Sen gick vi och bokade biljetter till filmen bridesmaids. Som var hur rolig som helst, var en  del av filmen där dom fick matförgiftning som jag blundade på, men annars satt jag bara och skrattade hela tiden. Underbart att få gå på något sånt, man blir på så bra humör efter :D

Mango chicken. Man fick en sånhär "liten" för sju dollar (ca 45 kr) Bra va? :)

Idag. Härligt att vara nyduschad, sminkad och ha klackskor på sig :D

bokat

Igår lyckades vi äntligen boka biljetter till Darwin (huvudstaden i northern territory). Så på måndag kl 12.45 lyfter planet från Cairns flygplats, och vi  är framme två timmar senare. Ska bil kul att träffa Mimmi och Rickard igen, och skönt att ha några svenskar att fira midsommar med :) Idag ska vi nog försöka boka hostel, om vi hinner. Så troligen efter bion. Men jag ska ändå sätta mig och kolla efter något bra nu :)
Ha en härlig fredag :D


frukost

God morgon :)
Har precis kommit tillbaka från min joggingtur. Och nu börjar mina ben vänja sig tror jag, för idag gjorde det inte alls ont :)
Så nu sitter jag här och äter min frukost (två rostade mackor med ost) Och ska sedan köra mitt sista arbetspass här i Cairns. Jiobbar till ett, sen är det lunch, och efter det tänkte vi ta oss till lagunen och ligga där tills solen försvinner. Då går vi in till Cairns central och kollar på nya x-men på bio :D Låter väl som en ganska bra dag? Och eftersom det är fredag tänkte jag testa riskakor med souercreme och onionsmak, plus ta en juice ;) Hoppas dom är goda bara..


just nu

Ligger just nu vid poolen och har det skönt :)
Insåg att mamma hade tänkt lite fel, att klockan ett skulle vara sju på morgonen i sverige, ,men nu blir det rätt. Klockan tre här är sju hemma. Så nu sitter jag redo för skype igen ;)

lunch

Sitter inne på skyep och väntar på att mamma ska logga in, hon är nu hela 6 minuter sen :P
Rasmus har lagat mat åt mig, så medan jag väntar kan man ju lika gärna passa på att äta lite :)

Efter lucnhen blir det poolen igen, så ska vi nog hitta på något skoj imorgon när det är fredag. Kanske bio, för jag vet en som vill se nya x-men..

ont i benen

Har ont lite överrallt i mina ben just nu. Men eftersom det är pga träning, så älskar jag det!
Igårkväll var jag ute och gick lite mer än en mil, och imorse innan frukosten drog jag iväg och joggade 5 km. Så mina lår är lite trötta. Och mina benhinnor är jättetrötta ;) Men det ska minnsan bli en mils promenad ikväll med. Har lite panik med träningen nu när jag inte simmar mer. Vill ju inte komma hem och se ut som en ko eller nått. Så därför ar jag uite och joggar och promenerar så mycket. Sen är det ju ett ganska bra sätt att fördriva tiden på :)

igår

Hallå :)
Hade en härlig dag vid poolen igår. Men det blir mycket varmare där än vid parken, så ligger man där måste man bada minst en gång. Annars satt vi bara och hade det mysigt, pratade, spelade lite kort lekte med hunden och lite sånt.
Idag är det jobb som gäller på¨förmiddagen, och sen ska jag skypea med mamma. Var ett tag sen nu, så det ska bli roligt. Varje gång jag skypear med någon så tänker jag på vilken otroligt bra gerej det är. Bil så mycket lättare att vara hemmifrån tycker jag :)
  
Ursäkta luggen, men jag hade percis sovit lite i solen :P

lunch

Har precis ätit klart lunchen, som idag bestod av nudlar och rostat bröd. Inte jättespännande kanske, men har man en tajt budget så bilr det så ibland. Får köra något bättre till middag ;)

Nu ska jag och Rasmus boka billjetter till Darwin (om internet vill sammarbeta) och sen lägga oss vid poolen och ha det mysigt :)
Ha en bra onsdag, och jag hoppas att ni har lika härligt väder som vi,  fast jag tvivla, svenska sommar kan man inte lite på..

onsdag morgon

God morgon :)
Har precis varit ute på en joggintur innan frukosten, så nu har jag lite ont i mina benhinnor :P Tror det blir en långpromenad istället för jogg ikväll.

Snart ska jag börja jobba för dagen, och eftersom det är underbart väder idag med, så blir det nog parken/lagunen eller poolen idag också. Tror även vi ska boka flygbilljetter över till Darwin idag. Så så ser planen ut för denna onsdag.

träning

Är ganska nöjd med dagens träning.
Det blev 5 km jogg, 5 km promenad, och en halvtimme på cyckel, crosstrainer och free runner.
Skönt att röra lite på sig tycker jag, fast det är alltid lite motigt att ge sig iväg, även fast jag gör det varje dag. Jag tycker det borde bli en vana, men måste alltid tvinga mig själv att dra ut och jogga..
 

Tisdag

Hej :)
Har haft en skön dag i parken med pojkvännen min idag.
Vi har bara slappat, solat, spelat kort och haft det mysigt, innan vi tog en härlig promenad vid stranden för att komma hem igen.
Ha en bra tisdag hemma i Sverige :)

god morgon

God morgon på er :)
Sitter här i solen och har precis ätit klart min frukost. Älskar att sitta utomhus och äta, fast här har man inget val, det finns bara ett kök som man kan laga maten i, man kan inte äta den där inne. Men vad gör det, när vi har vinter och 25 grader? :)


damp internet

Åh jag blir galen på internet här!
Visst är det bra att det är gratis, men det suger ju. För det första är det jättesegt, och när jag ska lägga upp nya blider i bloggen så fungerar det typ aldrig. Det stör mig ganska mycket, när jag är duktigt och tvingar min kära pojkvän att ta bilder, så kan jag inte lägga upp dom sen. För det är ju inge kul att bara se gammla blider ju..
 

Måndag

Hej :)
Har haft en skön måndag, med jobb, solande och lite mathandlande.
Började dagen med att jobba, och efter det gick jag och Rasmus till lagunen, för vi hade härligt väder idag. Runt 25, och blå himmel :) Låg där i några timmar, innan vi gick till coles för att handla något att äta till riset och pastan. Blev nuggets eftersom Rasmus fick välja :P Han är lite feg när det gäller att prova nya saker. Fick även med mig lite körsbär hem, så himla gott :D

Eftersom internet är dumt och inte låter mig lägga upp nya bilder, så får det bli en från två veckor sedan..

ny vecka

God morgon :)
Nu är det ju Måndag igen, och det betyder ny vecka. Denna vecka har vi inget speciellt planerat. Jag jobbar måndag till fredag, och det kommer nog bli den sista vecka i Cairns, sen funderar vi på att dra till Darwin nästa Måndag. Mimmi och Rickard är ju där nu, så vore skoj att fira midsommar och Rasmus födelsedag med dom.

mimmi, rickard, jag och rasmus testar sushi första veckan i Sydeny (och australien)

kvällsjogg

Har varit ute på en kvällsrunda nyss. Tog exakt 32 minuter att jogga fram och tillbaka på esplanaden. Mindre roligt att jag fick håll efter fem minuter, men det var bara att bita ihop och jogga det6 som var kvar ändå. Men idag var det faktiskt jobbigt. Mycket jobbigare än det brukar vara av någon anledning som jag inte alls kan förstå, så tror det får bli en jogg och en prommis imorgon, så kanske det är bättre lite senare i veckan :)

Söndag

Har haft en skön dag här borta.
Efter gratislunchen gick jag och Rasmus till lagunen här i Cairns och la oss i solen ett tag, men det gick tyvärr i moln ganska snabbt, så då la Rasmus sig i mitt knä och typ sov medan jag kliade honom i håret :P Man ska väl skämma bort sin pojkvän ibland också eller? ;)
Nu har jag precis kommit hem från kvällen joggingrunda, och ska strax gå upp och ta en mycket behövlig dusch.

var väl inte riktigt beredd på bild men men :P

Rasmus, som vägrar vara seriös på bild ;)

tiden går fort

Har suttit vid facebook och kollat på alla som har lagt upp bilder från studenten. Och har ganska svårt att tänka mig att det var ett år sedan jag gick ut. Jag tycker det har gått hur fort som helst! men så brukar det väl vara, när det blir  typ nyår, så tänker jag alltid att året har gått jättefort :P


bildbomb

Här kommer lite bilder från igår :D

Haha, älskar denna bild! Jag ser så himla rolig/rädd ut :)




äntligen

Igår kom jag äntligen iväg på en joggingrunda igen. Har ju inte kunnat gjort något på en hel vecka, eftersom jag haft ont i halsen och host. Men nu är jag som sagt igång igen, och började med en joggingtur på 5 km efter dykningen igår.
Nu har jag precis jobbat klart för idag, och om två timmar är det lunch i form av grillning. Vi bjuds på en korv med bröd, en ganska god pastasallad, en mindre god ris och curry, och en äcklig potatisröra. Men man blir ändå mätt på korven, och pastan :)


god morgon

God morgon på er :)
Har precis ätit frukost, och ska snart börja jobba. Jobbar 9-12 idag, så jag har hela eftermiddagen ledig. Får se vad vi hittar på för skoj :) Räcker med en slappdag för mig. Är fortfarande trött efter dykningen igår. Att det kan vara så jobbigt att simma runt under vattnet :P
Hoppas ni får en fin söndag

baksmällan del 2

Var på bio med Rasmus igår. Och vi valde att se på baksmnällan del 2. Tycker den var ungefär lika som ettan. Hela grejen var ju lika, att en av killarna skulle gifta sig, och svensexan spårade ur, sen stal dom ett djur och en kille fattades.. Men den var lika rolig som ettan också, tyckte vi i alla fall. Så gillade man första filmen kommer man nog gilla denna med, gillade man den inte. Så se inte tvåan :P

dykning

Har haft en underbar dag på det stora barriärrevet :) Vi lämmnade Cairns runt halv nio, och på vär till revet blev både jag och Rasmus ordentligt slösjuka. Men när vi väl kom fram, sä gick det snabbt över. Vi hade vårt första dyk innan lunch, och det var hur häftigt som helst. Fick se massa olika fiskar, och hålla i en sjögurka :P lite äckligt med deras tentakler, men roligt också ;) Efter dyket var det dags för lunch. En supergod buffe, med bröd, frukt, pastasallad, potatissallad, och kött :) Sen åkte vi till en ny dykplats för att göra dagens andra dyk. Lita häftigt där, om inte ännu bättre. Tycker det är lite otroligt med den värld som finns där nere. Rekomenderar verkligen er till att testa detta någon gång :)

Hela gruppen under vattnet :)

hemlis

har en hemlis. Och är inte bra på att hålla dom kan jag säga. Men jag har lovat att inte berätta för någon på ett antal månader, så ni får hålla ut :P Jag har svårt att klara det själv lan jag säga.
Närmast väntar stan med Rasmus. Skolla om vi kan hitta en biograf som visar baksmällan två. Rasmus vill verkligen se den, och jag kan tänka mig att det blir några skratt ;)


molnigt

God morgon :)
Vaknade upp till ett molnigt Cairns idag. Jag är ju ledig idag och imorgon, så jag och Rasmus tänkte ta en tidig lunch och sedan ligga hela dagen vid lagunen. Men nu när det är sånthär väder är det ju ingen idé att lägga sig där. Det är fullt med gråa moln just nu, och ska regna senare, så kanske vi tar oss in till centrum och kollar lite i affärer istället. Och hyr en film eller nått annat och bara kör på fredagsmys hela dagen :)
Imorgon bär det iaf av till barriärrevet som jag skrev igår, är riktigt taggad :D
Ha en fin fredag :)

dagens

Som jag skrev tidigare var det lite kallare idag, mellan 20 och 25 grader, och molnigt har vi haft idag. Och då kan man ju inte gå runt i kortbyxor haha :P Nej men det är nu på kvällen som det är typ 22, och man behöver långbyxor då när kroppen är van med 28 eller över. Ber om ursäkt för håret, men vi har ju ingen spegel i vårt rum, så helt ärligt har jag ingen aning om hur jag ser ut 80% av tiden. Kanske lika bra det :P

Om min hals kan hålla sig såhär bra hela kvällen så blir det en joggigtur imorgon. Pallar inte vara "ledig" från träningen mer, men halsen har varit ett helvete hela veckan..

dykning

Vet ni vad jag och Rasmus precis har gjort då? Bokat in oss på en dags dyktur på stora barriärrevet här i Cairns. På lördag kl 8 åker vi, och kommer tillbaka vid fem :) Två dyk var har vi bokat in, så hoppas att det är kul. Jag har ju aldrig testa, men Rasmus gjorde det med sin familj i thailand i mars. Och han tyckte det var supercoolt, så jag hoppas att han har rätt :) Kul ska det bli iaf. En heldag på en båt, med buffe och grejer är ju inte helt fel ;)

torsdag

Hej :)
Har jobbat sista dagen innan helgen nu. Så jag är ledig imorgon och på lördag. Härligt! Vädret ska väl inte vara så bra som tidigare, men tror det blir två härliga dagar ändå :) Idag har vi inte gjort något specilt. Bar tagit det lungt här ute vid baren :)

Dagens lunch: fiskpinnar, ris, tomater och sallad. gottigotti :)

igår

Försökte lägga upp dagens outfit igår, men det gick inte så bra :P Efter lunchen tog jag och Rasmus bussen in till stan, för att handla lite mat på coels (om ni åker till Australoien handla där) och sedan tog vi en härlig promenad tillbaka till vårt hostel. Eftersom det ligger en bit utanför centrum tar det nog en halvtimme/tjugo minuter att gå. Och trots att det var molnigt och jag bara hade på min shorts och linne blev man varm som bara den..

Morgon

God morgon.
Har haft det lite jobbigt med internet nu. Igår när jag skulle skypea med pappa var det nere helt, för tydligen kan man inte prata i en mikrofon samtidigt som internet fungerar. Och det var quiz night här på vårt hostel, så det var kört med andra ord. Vi ska prova ikväll istället :)
Hela morgonen nu har det varit segt också, men det är tur att det är gratis i alla fall.
Som jag sa/skrev till Melinda igår, det ska bli skönt med ett ordentligt internet när man kommer hem :)
 

dagens

efter lunchen tog vi oss in till stan för att handlat ilte mat. Även här försöker jag vara nyttigt. Eller inte vara onyttig kanske jag ska säga. Ris, pasta, kyckling, tomater och sallad. Låter väl okej? Tog en härlig promenad hem efter det. Är så mysigt att vara ut och gå tycker jag. Speciellt i en sån fin stad som Cairns :)
Asså internet har damp här, så jag lägger uåpp bild ikväll när jag ska skypea medd pappa, eller imorgon..

Lunch

När jag var klar med jobbet mötte jag Rasmus för en underbar lunch på pizza hut. Det var Rasmus som var sugen på pizza, och jag ville gärna prova deras pasta carbonara. Hur god som helst ju! Jag inbillar mig att den är nyttigare än pizza, men jag undrar. Är kyckling, bacon, pasta och ost i den. Sen måste det vara något gräddliknande, för den är riktigt krämig :) men jag försöker vara nytig, och då blir det inge pizza.

Har dom denna i Sverige så prova!
Till detta fick man också läsk (som jag gav till Rasmus) och vitlöksbröd (som jag sparade till ikväll) Man blev liksom tillräckligt mätt på denna lkan jag säga.. Bra pris var det också, 45 kr


frukost

god morgon.
har sovit väldigt länge (somnad typ nio) men är ändå hur trött som helst. Det är ingen idé att jag går och försöker sova, för jag kan inte. Är ganska så jobbigt :P Nu sitter jag och äter min frukost, som jag börjar vänja min vid nu. Senare är det jobb som gäller, och efter det kanske en sväng in till stan. Ska bli regn idag, så vi får se vad vi hittar på.


Tisdag

Har haft en skön tisdag.
Började dagen med att ligga lite i solen och ha det skönt innan jobbet. Idag var det lite jobbigare, för vi var två personer som skulle göra det jobb som fem gjorde igår, så efter jobbet var jag helt slut. Åt lucnh och senda la jag mig och sov på en solstol. Fast vi inte har sol nu på eftermiddagen, så är det 28 grader, så man har det skönt ändå. perfekt sova utomhus-väder :)

tvättar

Håller på att tvätta för tillfället. Men det är dyrt! Att tvätta en maskin kostar 4 dollar, och sedan kostar det lika mycket att köra en torktumlare också. Så snål som man är tänkte jag att om jag tvättar två maskiner samtidigt så kan jag torka dem tillsammans :) Ibland får man till det :P

Närmast väntar 3 timmars jobb, och sedan får vi se vad som händer. Min hals är inte helt bra än, så jag kan inte träna. Stör mig ganska rejält kan jag säga. Vill ut och springa! eller iaf gå..

god morgon

God morgon.
Sitter för tillfället och äter min frukost. ingen bra idé att blogga samtidigt, för detta resulterar i mjuka och mindre goda flingor, men så går det ibland :P
Har de senaste kvällarna drömt att jag är hemma i Sverige och äter middag ute hos mormor och morfar, så när jag vaknar glömmer jag bort vart jag är. Lite läskigt tyckler jag, det har ju ändå gått mer än två månader här i Australien, så man tycker jag borde komma ihåg vart jag är, men drömmen känns så himla verklig..

cinderella man

Har haft en mysig kväll framför tv:n. Eller framför datorn är det ju. När vi var ute och promenerade tidigare idag så hyrde vi cinderella man, så den har vi spenderat kvällen framför. Tycker det är en härlig film, även om vissa cener är lite för brutala för min smak..

Nu är det snart läggdags för mig, ska ju alltid upp tidigt och äta frukosten som är mellan 7-8..
Ha en fin kväll.

Måndag

Hej på er :)
Hade en bra första dag på jobbet. Och efter att ha sett de andras rum, är jag väldigt tacksam över att vi bor i de rum vi gör, de andra har mycket mindre, och äckligare än vi :) Jag jobbade med en väldigt trevlig tjej (britta) från tyskland. Och inte var det jobbigt heller.
Efter jobbert åt jag och rasmus lunch, och sedan blev det lite kortspel, innan vi tog en promenad till hamnen, där Rasmus unnade sig en glass :) Har haft en väldigt mysig måndag med andra ord.
Hoppas ni får en lika härlig nationaldag

6:e juni

Sveriges nationaldag!
Tro inte att jag glömmer det bara för att jag bor i ett annat land för tillfället :P Men kan väl inte direkt fira det på något sätt i Australien? eller jag och Rasmus kan ju gå runt och sjunga du gamla du fria kanske :P Hur som helst gillar jag nationaldagen, fast jag tycker vi är för dåliga på att fira den i Sverige. Tycler vi ska ha parader och grejer, som dom har i Usa, så klär sig alla i gult och blått. Det bilr väl skoj? Kör på det nästa år tycker jag ;)


nytt jobb

God morgon på er :)
Idag börjar jag jobba som städerska här på det hostel som vi bor på, det är tre timmar om dagen, fem dagar i veckan. Och för det får man gratis boende. Alltså är det bara lunch jag behöver betala nu, eftersom frukost och middag också är gratis :) Känns bra att göra något iaf, så kan man ju leta efter bättre jobb under tiden. Annars funderar vi på att åka upp till Darwin efter typ två tveckor till här. Där är det ännu varmare, och så har vi våra svenska kompisar mimmi poch rickard, som vi träffade när vi landade i sydney där. Så om dom är kvar och säger att man hittar jobb lätt åker vi dit över vinter och jobbar oss neråt sedan. Denna vecka jobbar jag iaf måndag till torsdag (11-14) och på söndag(9-11), så jag har fredag och lördag ledigt.

free bbq

Idag bjöds vi på gratis barbiequ (stavas det så?). Och enda gången denna vecka fick man mycket mat. Vi får fixa middag själva, men det är ju mycket bättre när dom gör såhär än när man får gratis middag, för middagen blir jag aldrig mätt på, men nu känner jag mig som en lite ko ;) gillar att vara mätt!

Okej, allt på tallriken är inte gott, men korven, salladen och pastan är god :)

poolen

Hänger cvid poolen idag. Är otroligt varmt idag. Så man måste doppa sig ganska ofta. Under tiden jag torkar så har jag läst ut en australienguid som var riktigt bra, kanske för att den var skriven av en australiensare. Finns massa bra hostels att bo på, och så står det allt gratis som dom har, tex cyklar, internet och frukost. Den ska med oss till nästa ställe iaf :)

kryp!

Vad sa jag om krypen här? Jo att dom är skitstora. När jag skulle gå ner för trappan och ta mig till poolen mötte jag denna skalbagge. Knäpp som jag är stannar jag och överväger att gå upp och bara lägga mig i rummet igen, men jag samlar mod och kutar sedan förbi. När rasmus två timmar senare kommer ner till poolen berättar han också att han såg den, så jag gissar på att den är död..


frukost

God morgon
Ser ut att bli en fin dag i Australien idag med, men sen vi kom till Cairns för två veckor sedan har det varit 25 grader och sol hela tiden, livet är bra ibland :) Idag ska vi nog ta oss till lagunen eller något annat skoj efter lunchen, så vi får se vart det bär av. Gick en sväng igårkväll, för Rasmus ville kolla lite på tennis, och hittade mycket fina gator, så kanske går och kollar lite till.
Nu har jag precis ätit frukosten, och snart ska jag slänga på mig min bikini :)

Här ser ni vad jag får till frukost. två sånahär och mjölk. Tror det är nyttigt iaf? finnt socker, men duktigt som jag är låter jag bli den skålen ;)

killen vi bor med

Vi bor med en ganska jobbig kille just nu.. Han sover över oss, och han snarkar skithögt, pratar i sömnen, och han hårar! Han har nämligen långt svart hår, som hammnar överallt, i handfat, dusch osv. Men tror ni han tar bort det eller? Nej för det gör han inte.. Ska det vara så svårt att ta bort det efter sig?


slöfock

Har man en slö pojkvän eller? Han gick upp nu! (klockan är tre här) Jag som hade tänkte en mysdag vid poolen, fick ligga där helt själv. Eller själv var jag ju inte, det var massa annat folk som jag inte kände där också, för det är varmt och lördag :)

Tassi som nu har sandat ner båda mina handdukar.. Hon badar, rullar sig isanden och sen lägger hon sig på mig! inte kan jag få bort henne heller..

dagnes

Skönt att slänga på sig lite rena kläder efter att ha legat en dag i sängen, och mitt hår var inte att leka med. Behövde tvätta det igår när jag blev sjuk, men då orkade jag inte duscha :P Snacka om att jag behövde en dusch i morse :P

tillbaka

Hej där.
Fick feber igår, så det blev inga inlägg då. Men eftersom jag attackerade febern så tidit med piller (och chips :P) så försvann den efter bara en dag. Underbart. Så nu är både jag och Rasmus friska, första gången på två veckor typ. Så idag blir det nog en lungn dag vid poolen eller nått liknande skulle jag tro. Jag har fortfarande ont i halsen och hosta, så vill inte anstränga mig..
Finns ju inte så mycket att gör här när man blir sjuk, men som tur var har jag gansk många filer på min dator. Och igår kollade jag på Alice i underlandet, bandidas, och black swan. Tycker ala är bra, men black sean är ju så konstig! Nån som har sett den som håller med? Jag tycker iaf att ni ska se den om ni inte gjort det :)




graits är gott

Fick god middag idag. Kunde knappt tro det. Istället för den vanliga tomatsoppan var det idag någon typ av pastacarbonara :) Tyvärr får man jättelite, men med några rostade mackor blir man mätt :) Är bara helt chockad över att det smakade gott :P

läkarbesök

Fick iväg Rasmus till läkaren ändå, för febern hade gått upp och då tyckte jag att det räckte. Han hade någon infektion och fick antibiotika, så om fem dagar ska det vara borta. Själv känner jag mig lite sämre, men har redan tagit en typ av ipren :P Så hoppas att kunna stoppa det innan det bryter ut. Halsen därremot vet jag inte hur jag ska stoppa, har köpt halstabletter, så det hjälper ju lite, men det är massa pengar som går åt på medicin nu, pengar som vi måste betala hyra med :(

Vid poolen

Har inte blivit sämre, så jag spenderar dagen vid poolen, måste man väl kunna göra med onte i halsen? Och inte blev det nått sjukhus heller, fr tydligen kan man inte gå dit när man bara har 38.. Jag håller väl inte med, men vad ska jag göra? Lika bra att han får bestämma själv. Nu ska jag återgå till att njuta av det fina vädret. hoppas det är så i sverige också, nu när det är sommar :D


Bild från min och rasmus första utlandsresa (till malaga 2008)

inte jag också

Åh jag tror att jag också kommer bli sjuk. Vaknade idag med hosta, huvudvärk och ont i kroppen. Men jag hade ingen feber än. Hade lite högre än vanligt, men bra ändå. Så ni märker väl, om det inte kommer upp inlägg på någon/några dagar så har jag också blivit sjuk :( Hoppas verkligen att jag inte får feber, för den ger sig ju aldrig. Rasmus har iaf fått sms av sin mamma som sa att han ska till läkaren. Och därför ska vi gå dit idag, runt 11 ska tydligen vara bästa tiden. Så får vi hoppas att de har något bra att bidra med.
Ikväll ska jag iaf skypea med pappa, så får vi hoppas att internet fungerar då :)

miss :(

Åh jag hade bestämt med pappa att vi skulle skyepea ikväll, så när jag kommer ner till internet (det är trådlöst men man måste sitta nere) så fungerar det inte. Var ju inte så roligt då. Men hoppas på att det blir imorgon istället, men känns så dumt att han sitter vid sin dator och väntar, och jag sitter vid min och försöker fixa. Så har jag inte råd att ringa heller.. Ibland inser jag hur beroende jag verkligen är av internet.

ed hardy

Kör på ed hardy idag. Linnet och glasögonen iaf.
Har haft en skön dag vid lagunen, fast det är lite tråkigt att ligga där ensam. Så har jag pratat med hostelet som vi bor på om jobb också. Och jag skulle komma tillbaka på måndag, så får man betala 100 dollar för boende i en vecka, sen får man en vecka gratis (eller alla veckor man jobbar där) Så det ska jag göra. Bättre att bara betala för rasmus än för oss båda ju. Så kan man söka bättre jobb under tiden

Måste alltid ha diadem nu för tiden. Jag håller ju på att sparar ut mitt hår, och även min lugg. Men nu har den en sån jobbig längd att jag bara vill klippa den..

Ny månad

Tänk att det redan är juni. Nu är de officiellt vinter här i Australien. Känner man ju inte av där vi är, ska bli 26 grader idag. Så det är ju lite skillnad mot en svensk vinter det haha. Är väl våra sommrar det. Maj gick iaf väldigt fort för mig. Fyllde år, var på IMAX och flyttade från Sydney. Det har varit en riktigt bra månad, och hoppas att juni blir lika bra den med :)

IMAX


På min födelsedag <3

god morgon

God morgon :)
Igårkväll när jag kom upp till karln min och såg 39,7 på termometern så tänkte vi ta oss till sjukhuset idag. Men det är bättre nu (38) Så jag ska iaf ta mig till ett apotek och köpa lite hostmedecin. Så får vi hoppas at det blir bra snart! Jag blir så orolig när det gäller någon annan än mig. Annars kommer jag väl spendera min dag vid poolen. Är underbart väder, och ska vara så hela veckan :) Kanske blir ett besök till sjukhuset ändå. Det vet man aldrig.

nr 1

Då var man klar med dagens första träning. En joggingtur på 30 minuter. Och det var mycket bättre att köra klockan 8 istället för 10 som jag gjorde här om dagen. För det har ännu inte blivit så varmt att man måste hoppa ner i vattnt. Men snart så :)
Försökte ta bilder på den fina utsikten med min mobil, men det blir ju helt kassa bilder. Men ni ska få se ändå  :)


RSS 2.0